Jagodina dobila "Oskara" za turizam

Bez autora
Dec 04 2012

Posle nagrade za turističku destinaciju "Turistička plava zvezda", grad Jagodina dobio je i nagradu "Ambasadori dobre usluge", svojevrsni "Oskar" u turizmu Srbije. Jagodina je, od industrijskog centra sa fabrikom kablova, postala turistički centar Srbije koji godišnje poseti oko 700.000 turista. Od 2004, dolaskom na čelo grada Dragana Markovića-Palme, krenulo se u novom pravcu razvoja, razvoj turizma, sporta, kulture, visokoškolskog obrazovanja. Bilo je skeptika i zluradosti, kada je otvaran akva park, zoo-vrt, Muzej voštanih figura, ali radilo se dalje. U Sportsko turističkom centru radi 300 ljudi, a u letnjoj sezoni još oko 200 mladih različitih zanimanja, dodao je Gligorijević i napomenuo da Jagodina nije samo posećena leti već je nezaobilazna destinacija za đačke i druge ekskurziuje tokom čitave godine. Nagradu "Ambasadori dobre usluge" dodeljuju redakcija časopisa "Tiristički svet", Privredna komora Srbije i Univerzitet "Singidunum", a sastoji se od statue i bronzanog triptiha "Ptica, žena, list", čiji je autor beogradski vajar Milan Kličković.

Jagodina dobila "Oskara" za turizamPosle nagrade za turističku destinaciju "Turistička plava zvezda", grad Jagodina dobio je i nagradu "Ambasadori dobre usluge", svojevrsni "Oskar" u turizmu Srbije, kaže direktor akva parka u Jagodini Zoran Gligorijević.

Gligorijević je Tanjugu napomenu da je Jagodina, od industrijskog centra sa fabrikom kablova, postala turistički centar Srbije koji godišnje poseti oko 700.000 turista.

"Od 2004, dolaskom na čelo grada Dragana Markovića-Palme, krenulo se u novom pravcu razvoja, razvoj turizma, sporta, kulture, visokoškolskog obrazovanja. Bilo je skeptika i zluradosti, kada je otvaran akva park, zoo-vrt, Muzej voštanih figura, ali radilo se dalje", rekao je Gligorijević koji je i sportski direktor Jagodinskog sportskog saveza.

U Sportsko turističkom centru radi 300 ljudi, a u letnjoj sezoni još oko 200 mladih različitih zanimanja, dodao je Gligorijević i napomenuo da Jagodina nije samo posećena leti već je "nezaobilazna destinacija za đačke i druge ekskurziuje tokom čitave godine".

Nagradu "Ambasadori dobre usluge" dodeljuju redakcija časopisa "Tiristički svet", Privredna komora Srbije i Univerzitet "Singidunum", a sastoji se od statue i bronzanog triptiha "Ptica, žena, list", čiji je autor beogradski vajar Milan Kličković.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik