Jeftini letovi za više od 40 gradova

Bez autora
Mar 11 2012

Evropa i svet postali su poslednjih godina srpskim turistima dosta bliži, ali i jeftiniji. Glavni razlog je, naravno, ukidanje viznog režima. Ali putovanja su postala znatno pristupačnija i dolaskom inostranih „lou kost“ avio-kompanija, čije su cene karata znatno niže. Trenutno postoji više od 40 destinacija, za koje postoje jeftini letovi iz srpske prestonice. Međutim, ono što je važno znati da se cene karata, koje ove kompanije reklamiraju kao nekoliko puta jeftinije od regularnih avio-prevoznika, aktuelne su samo ako se kupe nekoliko meseci pred zvaničan datum poletanja. Odmah po ukidanju viza i stavljanju Srbije na „belu šengen listu“, kompanija „Flaj Niki“ tražila i dobila dozvolu za obavljanje avio-prevoza u Srbiji. Prevoznik nekadašnjeg vozača formule 1 Niki Laude od 1. februara 2010. prevozi putnike iz Srbije do određenih evropskih destinacija i nazad. „Flaj Niki“ samo do Beča leti direktno, ali odatle nudi presedanje za više od 20 destinacija u desetak zemalja.

Jeftini letovi za više od 40 gradovaEvropa i svet postali su poslednjih godina srpskim turistima dosta bliži, ali i jeftiniji.

Glavni razlog je, naravno, ukidanje viznog režima. Ali putovanja su postala znatno pristupačnija i dolaskom inostranih „lou kost“ avio-kompanija, čije su cene karata znatno niže. Trenutno postoji više od 40 destinacija, za koje postoje jeftini letovi iz srpske prestonice. Međutim, ono što je važno znati da se cene karata, koje ove kompanije reklamiraju kao nekoliko puta jeftinije od regularnih avio-prevoznika, aktuelne su samo ako se kupe nekoliko meseci pred zvaničan datum poletanja.

Austrija

Odmah po ukidanju viza i stavljanju Srbije na „belu šengen listu“, kompanija „Flaj Niki“ tražila i dobila dozvolu za obavljanje avio-prevoza u Srbiji. Prevoznik nekadašnjeg vozača formule 1 Niki Laude od 1. februara 2010. prevozi putnike iz Srbije do određenih evropskih destinacija i nazad. „Flaj Niki“ samo do Beča leti direktno, ali odatle nudi presedanje za više od 20 destinacija u desetak zemalja.

Mađarski „Viz er“ leti na čak devet destinacija i to na svaku od njih direktno. Od kraja prošle godine, ovaj avio-prevoznik povećao je i broj letova na liniji Beograd - Malme, na pet letova nedeljno. Na taj način, ova kompanija sa aerodroma „Nikola Tesla“ obavlja 25 povratnih letova nedeljno prema devet evropskih destinacija.

Nemačka

Pored ove dve kompanije u Srbiji posluje i nemački „Džerman vings“, koji leti za Keln i Štutgart, kao i „Norvižan er šatl“, koji povezuje Beograd i skandinavske zemlje.

Dubai

Od novembra prošle godine, turisti iz Srbije mogu izuzetno povoljno da lete i ka Arapskim Emiratima. Naime, avioni kompanije „Flajdubai“ na relaciji Beograd-Dubai, Dubai-Beograd lete čak četiri puta nedeljno, a u želji da omoguće što jeftiniju cenu putovanja uz avio-kartu, u koju su uračunate sve takse, kako naglašavaju u ovoj kompaniji, putnici mogu besplatno da ponesu u avion jedan komad prtljaga težine do sedam kilograma, kao i malu torbu ili neseser za laptop računar ili ručnu torbu.

Ukoliko se za put do Dubaija uplati unapred, po povoljnim cenama, može se preneti prtljag i do 40 kilograma, ali i dobiti dodatni prostor za noge, kao i druge pogodnosti koje nudi ova popularna avio-kompanija.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik