Jeftinije na more

Bez autora
May 09 2012

Sve više Banjalučana odlučuje se da ljetovanje rezerviše još u februaru kada su cijene aranžmana jeftinije dvadesetak odsto, pa četvoročlana porodica može da uštedi i do 400 maraka. Ipak, rezervisanje turističke destinacije u predsezoni, sebi mogu da priušte samo oni koji unaprijed znaju kada će tačno otići na godišnji odmor. Zbog toga ovu ponudu mnogi ne mogu da iskoriste. U turističkim agencijama kažu da su najpovoljniji aranžmani već rasprodati. Već od Nove godine počela je prodaja ljetovanja, tako da je do sada ugovoren veliki broj rezervacija. Dosta njih je iskoristilo prve popuste koji su bili do kraja aprila. Do tada svi koji su rezervisali ljetovanje platiće i do 20 posto manje u odnosu na one koji će svoje ljetovanje uplatiti kada počne sezona.

Jeftinije na moreSve više Banjalučana odlučuje se da ljetovanje rezerviše još u februaru kada su cijene aranžmana jeftinije dvadesetak odsto, pa četvoročlana porodica može da uštedi i do 400 maraka.

Ipak, rezervisanje turističke destinacije u predsezoni, sebi mogu da priušte samo oni koji unaprijed znaju kada će tačno otići na godišnji odmor. Zbog toga ovu ponudu mnogi ne mogu da iskoriste.

U turističkim agencijama kažu da su najpovoljniji aranžmani već rasprodati.

- Već od Nove godine smo počeli da prodajemo ljetovanje tako da smo do sada ugovorili veliki broj rezervacija. Dosta njih je iskoristilo prve popuste koji su bili do kraja aprila. Do tada svi koji su rezervisali ljetovanje platiće i do 20 odsto manje u odnosu na one koji će svoje ljetovanje uplatiti kada počne sezona - rekao je Aleksandar Pravdić iz turističke agencije “Adriatika lajn”.

Istakao je da je hit za ovu sezonu Tunis jer je veoma prihvatljiva cijena.

- Ljetovanje od deset dana u vrhunskom hotelu sa pet zvjezdica i svom uračunatom ponudom, porodica je mogla da rezerviše za 2.000 maraka. U cijenu je takođe uračunat i prevoz avionom iz Beograda. Ta ponuda je važila do kraja aprila. Sada bi ta ista ponuda bila skuplja za 20 odsto - objasnio je Pravdić.

Dodao je da i do kraja maja u ponudi imaju jeftinije predsezonske rezervacije ali sa manjim popustom.

U turističkoj agenciji “Sebastijan travel” istakli su da su imali jeftinije ponude za ljetovanje u predsezoni, koje su rasprodate.

- Imali smo veliki broj interesovanja za Grčku, tačnije, Halkidiki gdje je desetodnevni boravak za četvoročlanu porodicu iznosio 758 KM. Turska sa avio-prevozom je bila oko 1.000 KM deset noćenja po osobi - kazala je Dragana Račić iz službe prodaje agencije “Sebastijan travel” i dodala da će do kraja maja biti popusti od pet odsto za rezervacije ljetovanja.

Prema njenim riječima Banjalučani su, kao i svake godine, veoma zainteresovani za Jadransko primorje jer im je najbliže iako cijene nisu baš povoljne.

U turističkoj agenciji “Kompas turs” su istakli da su ove godine najtraženiji bili Grčka, Turska, Egipat i Tunis.

- U Egiptu, u hotelu sa četiri zvjezdice, deset dana možete provesti za 800 KM a u to je uračunat i prevoz avionom. U Grčkoj se za 400 KM po osobi mogao iznajmiti apartman na deset dana. To je važilo za rezervacije do kraja aprila kada je bio i najveći popust. Do 31. maja imaćemo popuste ali će, naravno, biti mnogo manji - rekla je Tijana Crnić.

Termini

U turističkim agencijama objašnjavaju da zainteresovani mogu izabrati bilo koji termin polaska na ljetovanje.

- Oni koji ranije rezervišu nisu ograničeni samo na termine u predsezoni - kazao je Pravdić.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik