Jesen u plusu za milijun noćenja

Bez autora
Nov 12 2012

U rujnu i listopadu zabilježeno je gotovo milijun noćenja više nego lani, pokazuju prvi podaci sustava turističkih zajednica Hrvatske, a najbrojniji gosti bili su Nijemci s više od pola milijuna noćenja, te Austrijanci i Britanci. Broj turističkih dolazaka u listopadu bio je bolji za sedam posto i posjetilo nas je ukupno 528.400 tisuća gostiju, što je 35.800 tisuća više nego lani. Jačanje turističke atraktivnosti izvan glavne sezone jedan je od prioriteta hrvatskog turizma, pa smo, sukladno tome, ove godine prvi put usmjerili potpore za oglašavanje isključivo na razdoblje predsezone i posezone, što je očito prepoznalo i tržište. Iako turistička 2012. godina još uvijek nije završila, uvjeren sam da će pokazatelji na kraju godine biti u skladu s dosadašnjim pozitivnim trendom.

Jesen u plusu za milijun noćenjaU rujnu i listopadu zabilježeno je gotovo milijun noćenja više nego lani, pokazuju prvi podaci sustava turističkih zajednica Hrvatske, a najbrojniji gosti bili su Nijemci s više od pola milijuna noćenja, te Austrijanci i Britanci.

Broj turističkih dolazaka u listopadu bio je bolji za sedam posto i posjetilo nas je ukupno 528.400 tisuća gostiju, što je 35.800 tisuća više nego lani.

− Jačanje turističke atraktivnosti izvan glavne sezone jedan je od prioriteta hrvatskog turizma, pa smo, sukladno tome, ove godine prvi put usmjerili potpore za oglašavanje isključivo na razdoblje predsezone i posezone, što je očito prepoznalo i tržište. Iako turistička 2012. godina još uvijek nije završila, uvjeren sam da će pokazatelji na kraju godine biti u skladu s dosadašnjim pozitivnim trendom − kaže ministar turizma Veljko Ostojić.

Svako treće noćenje ostvareno je u Istri (13,5 milijuna), na Kvarneru 12,1 milijun noćenja, u Splitsko-dalmatinskoj županiji 11,7 milijuna noćenja. Zadarska županija ima 9 milijuna noćenja, Dubrovačko-neretvanska 5,7 milijuna noćenja, a Šibensko-kninska 4,9 milijuna noćenja.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik