Kategorizacija ugostiteljskih objekata

Bez autora
Feb 06 2013

Tokom ove godine velikom broju ugostiteljskih objeka – hotela, ističe rješenje o kategorizaciji pa je Ministarstvo održivog razvoja i turizma pozvalo da se pblagovremeno predaju zahtjevi. U cilju pripreme turističke sezone, pozivamo privredna društva, pravna lica i preduzetnike kojima rješenje o odobrenju za rad izdaje Ministarstvo održivog razvoja i turizma, da blagovremeno predaju zahtjev za kategorizaciju ili rekategorizaciju. Na sajtu Ministarstva se nalazi Zakon o turizmu koji uređuje uslove i način obavljanja turističke i ugostiteljske djelatnosti, kao i Pravilnik o vrstama, minimalno tehničkim uslovima i kategorizaciji ugostiteljskih objekata, koji propisuje vrste ugostiteljskih objekata, minimalno tehničke uslove za pojedinu vrstu i kategoriju, elemente i kriterijume za kategorizaciju, način kategorizacije ugostiteljskih objekata, kao i vrste standarda i postupak njihovog dodjeljivanja.

Kategorizacija ugostiteljskih objekataTokom ove godine velikom broju ugostiteljskih objeka – hotela, ističe rješenje o kategorizaciji pa je Ministarstvo održivog razvoja i turizma pozvalo da se pblagovremeno predaju zahtjevi.

U cilju pripreme turističke sezone, pozivamo privredna društva, pravna lica i preduzetnike kojima rješenje o odobrenju za rad izdaje Ministarstvo održivog razvoja i turizma, da blagovremeno predaju zahtjev za kategorizaciju ili rekategorizaciju, stoji u saopštenju objavljenom na sajtu Ministarstva.

Na sajtu se nalazi Zakon o turizmu koji uređuje uslove i način obavljanja turističke i ugostiteljske djelatnosti, kao i Pravilnik o vrstama, minimalno tehničkim uslovima i kategorizaciji ugostiteljskih objekata, koji propisuje vrste ugostiteljskih objekata, minimalno tehničke uslove za pojedinu vrstu i kategoriju, elemente i kriterijume za kategorizaciju, način kategorizacije ugostiteljskih objekata, kao i vrste standarda i postupak njihovog dodjeljivanja.

Takođe, na sajtu Ministarstva održivog razvoja i turizma nalaze se: Zahtjev za kategorizaciju (rekategorizaciju), Zahtjev za nacionalne restorane i Check liste, navodi se u saopštenju.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik