Kopaonik - u susret zimskoj sezoni

Bez autora
Nov 27 2012

Povodom predstojeće zimske sezone, u hotelu Tulip INN Putnik Beograd, upriličeno je koktel veče sa prezentacijom svih noviteta koji očekuju ljubitelje zimskih sportova na srpskoj planinskoj lepotici. Domaćini JP “Skijališta Srbije”, MK Mountain Resort i ATD Putnik AD predstavili su ponudu za ski sezonu na Kopaoniku. Očekuje se da ova zimska sezona bude još bolja od prehodne. Vredno se radi na unapređenju turističke ponude na Kopaoniku. Realizacijom velikih i važnih projekata Srbija se vratila u turističku ponudu i Kopaonik je postao jedno od prestižnih skijališta u ovom delu Evrope. Kopaonik je potpuno spreman za zimsku sezonu. Od ove sezone ski centar Kopaonik je u potpunosti pokriven veštačkim snegom, jer je ovaj sistem postavljen i na lokaciji Gobelja, gde su urađene i tri nove staze, srednje i teške kategorije, kao i vezni ski putevi. Po prvi put u Srbiji, Kopaonik dobija staze za free ride. Ova staza se neće tabati i biće na raspolaganju svima onima koji vole ekstremniju vožnju.

Kopaonik - u susret zimskoj sezoniPovodom predstojeće zimske sezone, u hotelu Tulip INN Putnik Beograd, upriličeno je koktel veče sa prezentacijom svih noviteta koji očekuju ljubitelje zimskih sportova na srpskoj planinskoj lepotici. Domaćini JP “Skijališta Srbije”, MK Mountain Resort i ATD Putnik AD predstavili su ponudu za ski sezonu na Kopaoniku.

Državni sekretar Ministasrtva finansija i privrede za turizam Goran Petković rekao je da očekuje da ova zimska sezona bude još bolja od prehodne.

Vredno se radi na unapređenju turističke ponude na Kopaoniku. Realizacijom velikih i važnih projekata Srbija se vratila u turističku ponudu i Kopaonik je postao jedno od prestižnih skijališta u ovom delu Evrope.

Direktor “Skijališta Srbije” Dejan Ljevnaić izjavio je da je Kopaonik potpuno spreman za zimsku sezonu.

Od ove sezone ski centar Kopaonik je u potpunosti pokriven veštačkim snegom, jer je ovaj sistem postavljen i na lokaciji Gobelja, gde su urađene i tri nove staze, srednje i teške kategorije, kao i vezni ski putevi. Po prvi put u Srbiji, Kopaonik dobija staze za free ride. Ova staza se neće tabati i biće na raspolaganju svima onima koji vole ekstremniju vožnju.

Ljevnaić je rekao da su za ovu sezonu urađena i nova vodoakumulacija na Crvenim barama, kao i dva nova vezna ski puta Duboka 2 - Kneževske bare i Gvozdac – Ledenice.

“Skijališta Srbije” su na stazama Duboka 1 i Sunčana dolina postavile radare (merače brzine), a na stazi Marine vode postavljen je sistem za merenje vremena na kome će skijaši i borderi moći da izmere svoje prolazno vreme. Za ovu sezonu otvorena su i tri nova prodajna mesta na Kopaoniku, koja se nalaze u Upravnoj zgradi preduzeća.

Direktor “Skijališta Srbije” najavio je brojne promocije koje je ovo preduzeće primpremilo za ovu sezonu.

U okviru promocija koje su pripremili za ovu sezonu, skijaši će imati brojne pogodnosti u vidu popusta na smeštaj, ski školu i ski kartu. Skijaši i borderi će moći da se odluče za porodičnu nedelju, nedelju za parove, ali i za žensku nedelju, gde pripadnice lepšeg pola očekuju brojna iznenađenja i aktivnosti.

Neki od partnera u akcijama su MK Mountain Resort, Junior, Jat, Kraljevi čardaci, Putnik, La shoula di schi i ski renta, rekao je Ljevnaić.

Direktor MK Mountain resorta Nikola Avram rekao je da su hoteli Grand u potpunosti renoviran i opremljen u skladu sa najvišim hotelskim standardima. U hotelu Grand kompletno je renovirana i recepcija i obavljeni su radovi u sklopu wellness i spa centra. Izgrađen je novi spoljni bazen sa jacuzzijem, koji će imati toplu vezu sa zatvorenim bazenom u hotelu Grand, što će biti posebno interesantno za naš goste tokom zimske sezone, istakao je on.

Ukupna vrednost investicije u modernizaciju najvećeg hotelskog kompleksa na Kopaoniku, u poslednje tri godine iznosi 20 miliona evra.

Nikola Avram najavio je ski opening koji će se održati u periodu od 6. do 9. decembra, a za sve posetioce će biti organizovani koncerti, sportska takmičenja i brojne vredne nagrade.

Generalni direktor Putnika, Aleksandra Denisov izjavio je da su hoteli Club A i Putnik spremno dočekuju goste.

“Obzirom da je ponuda Kopaonika svake godine sve bolja i da su usluge koje pružamo sve kavlitetnije i profesionalnije, nije ni čudo što se broj gostiju na Kopaoniku povećava iz sezone u sezonu. Trudićemo se da budemo još bolji”, rekao je Denisov.

Topovi za veštački sneg

U ski centru Kopaonik počelo je raspoređivanje topova za veštački sneg. Ovo je uobičajen proces pripremnih radova za početak osnežavanja staza.

Sistem za veštačko osnežavanje biće pušteno u rad kada temperatura vazduha bude ispod -3°C. Skijalište je opremljeno sa više od 315 uređaja za proizvodnju veštačkog snega.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik