Kroz "i-gejt" sa novim pasošem bez kontrole

Bez autora
Oct 25 2010

Do graja godine će na beogradskom aerodromu "Nikola Tesla" biti instalirana probna elektronska kapija - "i-gejt", kroz koju će građani sa biometrijskim pasošima prolaziti bez kontrole državnih organa. Do graja godine na beogradskom aerodromu "Nikola Tesla" biće instalirana probna elektronska kapija - "i-gejt", kroz koju će prolaziti građani sa biometrijskim pasošima bez kontrole državnih organa.Naši građani i građani drugih zemalja koji u čipu pasoša imaju otisak prsta prolaziće kroz kapiju tako što će staviti pasoš na odgovarajuće mesto i ostaviti otisak prsta.

Kroz "i-gejt" sa novim pasošem bez kontroleDo graja godine će na beogradskom aerodromu "Nikola Tesla" biti instalirana probna elektronska kapija - "i-gejt", kroz koju će građani sa biometrijskim pasošima prolaziti bez kontrole državnih organa.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić najavio je u četvrtak da će do graja godine na beogradskom aerodromu "Nikola Tesla" biti instalirana probna elektronska kapija - "i-gejt", kroz koju će prolaziti građani sa biometrijskim pasošima bez kontrole državnih organa.

"Naši građani i građani drugih zemalja koji u čipu pasoša imaju otisak prsta prolaziće kroz kapiju tako što će staviti pasoš na odgovarajuće mesto i ostaviti otisak prsta. Ulikoko se otisak prsta poklapa sa onim u pasošu kapija se otvara, a ukoliko ne, građanin se zatvara", objasnio je Dačić, dodavši da je elektronska kapija donacija jedne bavarske firme.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik