Kuda možeš avionom za 100 evra

Bez autora
Mar 23 2010

Ukidanje viza dovelo je do porasta interseovanja lou-kost avio-kompanija za letove iz Beograda. Građani Srbije sada mogu da lete na oko 20 evropskih destinacija. I komercijalni avio-prevoznici su znatno spustili cene. Kompanija "Flaj Niki” (Fly Niki), koja je od 1. februara počela da leti iz Beograda, uvrstila je u svoju ponudu, uz 13 destinacija u Nemačkoj, Austriji, Švajcarskoj, Danskoj i Francuskoj, još i letove za Rim, Dizeldorf i Sofiju. Naravno, svi letovi idu preko centrale "Flaj Nikija” u Beču, što znači da putujete nešto duže, ali i jeftinije. Primera radi, najjeftinija povratna karta do Rima u junu košta 200 evra, Dizeldorfa oko 170 evra, a za Sofiju je moguće putovati samo u jednom pravcu i najjeftinija karta košta 110 evra.

Kuda možeš avionom za 100 evraUkidanje viza dovelo je do porasta interseovanja lou-kost avio-kompanija za letove iz Beograda. Građani Srbije sada mogu da lete na oko 20 evropskih destinacija.

I komercijalni avio-prevoznici su znatno spustili cene.Kompanija "Flaj Niki” (Fly Niki), koja je od 1. februara počela da leti iz Beograda, uvrstila je u svoju ponudu, uz 13 destinacija u Nemačkoj, Austriji, Švajcarskoj, Danskoj i Francuskoj, još i letove za Rim, Dizeldorf i Sofiju.

Naravno, svi letovi idu preko centrale "Flaj Nikija” u Beču, što znači da putujete nešto duže, ali i jeftinije. Primera radi, najjeftinija povratna karta do Rima u junu košta 200 evra, Dizeldorfa oko 170 evra, a za Sofiju je moguće putovati samo u jednom pravcu i najjeftinija karta košta 110 evra.

Kada je reč o povratnim kartama po ceni nižoj od 100 evra, izvesno je da se iz Beograda po toj tarifi od juna može leteti do Beča i Hamburga ("Flaj Niki"), Dortmunda i Londona "Vizerom" (Wizz Air) i Barselone i Madrida "Spanerom"(Spanair).

Takođe, iz Niša leti italijanska kompanija "Vind džet” (Wind Jet) do Forlija, u Italiji, za 101 evro.

Dobra stvar je što su komercijalne avio-kompanije koje lete iz Beograda počele da zbog konkurencije snižavaju cene, ali i daju promotivne cene za određene destinacije, piše "24 sata".

Na primer, "Britiš ervejz” (British Airways) je najavio da će u okviru promotivne ponude za relaciju Beograd–London prodavati karte u jednom pravcu po ceni od 57 evra, odnosno 114 evra za povratnu kartu.

I "Jat” (Jat Airways) je počeo sa takvim akcijama, pa tako povratna karta do Beča sa svim taksama može da se nabavi za 120 evra .

U Direktoratu za civilno vazduhoplovstvo kažu da je interesovanje kompanija veliko i da su se svi raspitivali za letove iz Beograda, osim niskotarifne avio-kompanije "Rajaner” (Ryanair).

Ipak, ovako niske cene građani treba da uzmu sa rezervom. Karte su jeftinije samo ako se kupe po nekoliko meseci unapred.

Takođe, ovako jeftine karte mogu se naći sa samo velikim razmakom datuma dolaska i povratka, od najmanje dve sedmice.

Tako, ako neko planira da putuje samo na vikend, pa čak i u junu, može da zaboravi na ovako niske cene.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik