Leto na Zlatiboru

Bez autora
Jul 20 2012

Zlatibor, planina na kojoj sezona traje neprekidno i leti i zimi, najposećenija je turistička destinacija u Srbiji. U brojnu letnju turističku ponudu ove planine svrstao se ski centar Tornik. Već treću godinu ski centar Tornik posetiocima Zlatibora nudi razne aktivnosti. Od ove godine prvi put na Torniku napravljene su rute za planinski biciklizam. Sada i profesionalni biciklisti, a i rekreativci mogu da voze planinske bicikle po specijalno pripremljenim rutama. Za planinski biciklizam postoje četiri rute i to Ruta Ribnica, Ruta Beli kamen, Ruta Previja i Ruta Vidikovac. U centru Tornik moguće je rentirati bicikle, a prevoz do vrha Tornika omogućen je šestosednom žičarom na koju su postavljeni specijalni nosači za prevoz bicikala. Pre korišćenja biciklističkih ruta, neophodno je da budete upućeni u pravila ponašanja prilikom planinskog biciklizma, kao i da potpišete izjavu o preuzimanju rizika.

Leto na ZlatiboruZlatibor, planina na kojoj sezona traje neprekidno i leti i zimi, najposećenija je turistička destinacija u Srbiji.

U brojnu letnju turističku ponudu ove planine svrstao se ski centar Tornik. Već treću godinu ski centar Tornik posetiocima Zlatibora nudi razne aktivnosti.

Od ove godine prvi put na Torniku napravljene su rute za planinski biciklizam. Sada i profesionalni biciklisti, a i rekreativci mogu da voze planinske bicikle po specijalno pripremljenim rutama.
 
Za planinski biciklizam postoje četiri rute i to Ruta Ribnica, Ruta Beli kamen, Ruta Previja i Ruta Vidikovac. U centru Tornik moguće je rentirati bicikle, a prevoz do vrha Tornika omogućen je šestosednom žičarom na koju su postavljeni specijalni nosači za prevoz bicikala.

Pre korišćenja biciklističkih ruta, neophodno je da budete upućeni u pravila ponašanja prilikom planinskog biciklizma, kao i da potpišete izjavu o preuzimanju rizika.

Panoramska vožnja žičarom

Planinski proplanci i vrhovi mame uzdahe svakog turiste. Na Torniku imate mogućnost, da sagledate planinu iz drugog ugla. I ne samo to, već imate mogućnost da uživate u predivnom pejzažu i pogledu koji se pruža na sve četiri strane sveta. Panoramska vožnja šestosednom žičarom zaista čini da se Zlatibor vidi i doživi na drugačiji način.
Sa vrha Tornika se vidi Durmitor, Jahorina, Tara, Ribničko jezero, vrhovi Čigota i Murtenica, sela Jablanica, Dobroselica, Stubno, Semegnjevo, naselje Zlatibor...

Tjubing staza
 
Ne moramo da čekamo zimu da bi se sankali. Za takav vid zabave u sred leta postoji tjubing staza. Ona omogućava uzbudljiv spust na gumama koje se kreću po specijalnoj podlozi, pa je i vožnja zabavnija.

Pored svega ovoga, ukoliko bar na moment želite da se vratite u detinjstvo, isprobajte vožnju skuterom i kartingom niz dečju stazu.

Zlatibor je zbog mešanja morskog i planiskog vazduha i velike koncentracije joda poznat kao vazdušna banja joda. Staze predviđene za pešačenje pružaju dvostruki užitak, i svež vazduh i upoznavanje sa prirodom.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik