Lufthansa otpušta 3.500 ljudi

Bez autora
May 07 2012

Nemačka aviokompanija Lufthansa saopštila je da će u narednih nekoliko godina ukinuti 3.500 radnih mesta u sklopu radikalnog programa smanjenja troškova. Oštri rezovi trebali bi da smanje troškove upravljanja za četvrtinu. Smanjenje troškova zaposlenih činiće oko trećinu ušteda koje Lufthansa namerava da ostvari ovim programom, najavljenim početkom godine.S obzirom na žestoku konkurenciju, ova kompanija je u februaru mesecu najavila da do 2014. godine namerava da uštedi 1,5 milijardi evra.

Lufthansa otpušta 3.500 ljudiNemačka aviokompanija Lufthansa saopštila je da će u narednih nekoliko godina ukinuti 3.500 radnih mesta u sklopu radikalnog programa smanjenja troškova.

Oštri rezovi trebali bi da smanje troškove upravljanja za četvrtinu. Smanjenje troškova zaposlenih činiće oko trećinu ušteda koje Lufthansa namerava da ostvari ovim programom, najavljenim početkom godine.

S obzirom na žestoku konkurenciju, ova kompanija je u februaru mesecu najavila da do 2014. godine namerava da uštedi 1,5 milijardi evra.

Prošle nedelje Lufthansa je objavila da je u prvom ovogodišnjem tromesečju poslovala s neto gubitkom zbog naglog skoka cena kerozina koji je nadmašio uticaj većeg broja prevezenih putnika. Tako je ovaj aviokompanija u period od od januara do kraja marta poslovala s neto gubitkom od 397 miliona evra. U istom period prošle godine neto gubitak kompanije je iznosio 507 miliona evra.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik