Luksuz poluotoka Mandaline

Bez autora
Apr 05 2012

Prema idejnom rješenju priznatog hrvatskog arhitekta Nikole Bašića, turski investitor Dogus Grupa gradit će hotel i sportsko-zabavne sadržaje na poluotoku Mandalini kod Šibenika. Izradu idejnog rješenja naručila je turska kompanija koja u projekt gradnje hotela ulazi sa šibenskim partnerom NCP-om i njegovim vlasnikom Goranom Prginom. Idejno rješenje Marina projekta d.o.o. arhitekta Nikole Bašića, Zvonimira Bušića i Ivana Kujundžića odabrano je među ukupno četiri rješenja uglednih arhitektonskih kuća koje su pozvane na ovaj natječaj. Javno predstavljanje odabranog rješenja održat će se potkraj travnja u Gradskoj knjižnici, a do tada će se provesti neke preinake kako bi se predstavilo konačno rješenje. Turska kompanija Dogus Grupa, koja upravo u Mandalini s istim hrvatskim partnerom - NCP-om - završava gradnju prve marine za megaplovila u Hrvatskoj, odlučila je u neposrednoj blizini, na prostoru nekadašnje vojarne Kuline, realizirati projekt nazvan Hoteli Šibenik.

Luksuz poluotoka MandalinePrema idejnom rješenju priznatog hrvatskog arhitekta Nikole Bašića, turski investitor Dogus Grupa gradit će hotel i sportsko-zabavne sadržaje na poluotoku Mandalini kod Šibenika.

Izradu idejnog rješenja naručila je turska kompanija koja u projekt gradnje hotela ulazi sa šibenskim partnerom NCP-om i njegovim vlasnikom Goranom Prginom. Idejno rješenje Marina projekta d.o.o. arhitekta Nikole Bašića, Zvonimira Bušića i Ivana Kujundžića odabrano je među ukupno četiri rješenja uglednih arhitektonskih kuća koje su pozvane na ovaj natječaj.

Javno predstavljanje odabranog rješenja održat će se potkraj travnja u Gradskoj knjižnici, a do tada će se provesti neke preinake kako bi se predstavilo konačno rješenje.

Turska kompanija Dogus Grupa, koja upravo u Mandalini s istim hrvatskim partnerom - NCP-om - završava gradnju prve marine za megaplovila u Hrvatskoj, odlučila je u neposrednoj blizini, na prostoru nekadašnje vojarne Kuline, realizirati projekt nazvan Hoteli Šibenik.

U prvoj fazi projekta gradit će se hotel sa 80-ak soba i prateći zabavno-sportski sadržaji, a u drugoj luksuzne vile.

U gradnju megamarine i prve faze gradnje hotelskog kompleksa Dogus grupa investira četrdesetak milijuna eura. NCP je u projektu marine zadržao 24 postotni udjel, a u hotelima ima samo 10 posto vlasništva.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik