Milijun turističkih noćenja u Makarskoj

Bez autora
Oct 30 2012

Makarska uspješno privodi kraju turističku sezonu. Očekuje se da će do kraja godine imati više od milijun noćenja. U Makarskoj su do kraja rujna boravila 134.603 gosta ili 11 posto više nego lani. Ostvareno je 946.539 noćenja, odnosno 13 posto više nego u prvih devet prošlogodišnjih mjeseci. Kod domaćih gostiju bilježi se blagi pad dolazaka i noćenja u odnosu na lanjsko ljeto pa je potrebno dodatnim akcijama stimulirati hrvatsko turističko tržište, a stranaca i njihovih noćenja bilo je više. Hoteli bilježe kvalitetno turističko ljeto, s više noćenja i boljim financijskim učinkom nego prošle godine, a u privatnom smještaju, u kojem je ostvareno 580.000 noćenja, učinak je 19 posto bolji nego lani. Najbrojniji gosti bili su Poljaci, a slijede Česi, turisti iz Bosne i Hercegovine, Nijemci te Slovaci.

Milijun turističkih noćenja u MakarskojMakarska uspješno privodi kraju turističku sezonu. Očekuje se da će do kraja godine imati više od milijun noćenja, rekao je predsjednik Turističkog vijeća makarskog TZ-a Marko Ožić Bebek.

U Makarskoj su do kraja rujna boravila 134.603 gosta ili 11 posto više nego lani. Ostvareno je 946.539 noćenja, odnosno 13 posto više nego u prvih devet prošlogodišnjih mjeseci.

Kod domaćih gostiju bilježi se blagi pad dolazaka i noćenja u odnosu na lanjsko ljeto pa je potrebno dodatnim akcijama stimulirati hrvatsko turističko tržište, rekao je Bebek. Istaknuo je da je stranaca i njihovih noćenja bilo više.

Hoteli bilježe kvalitetno turističko ljeto, s više noćenja i boljim financijskim učinkom nego prošle godine, a u privatnom smještaju, u kojem je ostvareno 580.000 noćenja, učinak je 19 posto bolji nego lani, rečeno je na sjednici Turističkog vijeća.

Najbrojniji gosti bili su Poljaci, a slijede Česi, turisti iz Bosne i Hercegovine, Nijemci te Slovaci.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik