Ministar kulture i turizma Turske na štandu Beograda i Srbije na sajmu EMITT u Istanbulu

Bez autora
Jan 24 2013

Ministar kulture i turizma Turske, Erturul Gunaj, posetio je izlagački štand Turističke organizacije Beograda i Turističke organicije Srbije na sajmu turizma EMITT 2013, koji se od 24. do 27. januara održava u Istanbulu. Tokom prvog dana sajma, zabeleženo je veliko interesovanje turističkih agencija i turoperatora iz Turske za turističku ponudu Beograda i Srbije, koju na EMITT-u predstavljaju TOB, TOS, Privredna komora Beograda i turističke agencije Glob Metropoliten, Omnitours i Fogg Travel Klub, uz podršku našeg konzulata u Istanbulu. Na sajmu EMITT, Turistička organizacija Beograda promoviše ponudu City Break Beograd, koja je dostupna turistima iz Istanbula po početnoj ceni od 165 evra zahvaljujući direktnim letovima kompanije JAT Airways, četiri puta nedeljno. Predstavljaju se i kulturni i urbani sadržaji Beograda, manifestacije, turističke atrakcije i programi razgledanja grada.

Ministar kulture i turizma Turske na štandu Beograda i Srbije na sajmu EMITT u IstanbuluMinistar kulture i turizma Turske, Erturul Gunaj, posetio je izlagački štand Turističke organizacije Beograda i Turističke organicije Srbije na sajmu turizma EMITT 2013, koji se od 24. do 27. januara održava u Istanbulu.

Tokom prvog dana sajma, zabeleženo je veliko interesovanje turističkih agencija i turoperatora iz Turske za turističku ponudu Beograda i Srbije, koju na EMITT-u predstavljaju TOB, TOS, Privredna komora Beograda i turističke agencije Glob Metropoliten, Omnitours i Fogg Travel Klub, uz podršku našeg konzulata u Istanbulu.

Na sajmu EMITT, Turistička organizacija Beograda promoviše ponudu City Break Beograd, koja je dostupna turistima iz Istanbula po početnoj ceni od 165 evra zahvaljujući direktnim letovima kompanije JAT Airways, četiri puta nedeljno. Predstavljaju se i kulturni i urbani sadržaji Beograda, manifestacije, turističke atrakcije i programi razgledanja grada.

NTO Srbije na EMITT-u predstavlja celinu turističke ponude Srbije, sa posebnim naglaskom na kulturnu ponudu, gastronomiju, kratke odmore u gradovima, aktivni odmor u prirodi, u kombinaciji sa manifestacijama koje se održavaju u Srbiji. Poseban akcenat u promotivnim aktivnostima na međunarodnom tržištu za 2013. godinu je na kulturnoj ponudi, od davnina do današnjih, modernih vremena.

U 2012. godini broj turista iz Turske koji su boravili u Beogradu povećan je za 62% u prvih 11 meseci 2012. godine  u odnosu na isti period prethodne godine, dok je broj noćenja veći za 36%. Prema statističkim podacima, Srbiju je u periodu januar – novembar 2012. godine posetilo više od 20.100 turskih turista, što je 6% više u odnosu na isti period prošle godine.

U cilju promocije Beograda, posetioci štanda Turističke organizacije Beograda na sajmu EMITT 2013 su u prilici da osvoje besplatan vikend u Beogradu za dve osobe, u saradnji sa turističkom agencijom Omnitours.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik