Ministarstvo turizma: 5 posto viši prihodi u djelatnostima u turizmu

Bez autora
Jul 04 2012

Ukupni financijski prihodi u djelatnostima pružanja smještaja, pripreme i usluživanja hrane te u djelatnosti putničkih agencija i organizatora putovanja u prva četiri mjeseca ove godine iznosili su 4,2 milijarde kuna ili 4,9 posto više nego u istom razdoblju prošle godine. Riječ je o nedavno objavljenim financijskim podacima Ministarstva financija, odnosno Porezne uprave. Pravne i fizičke osobe u djelatnosti pružanja smještaja u hotelima i sličnim objektima u prva četiri mjeseca ostvarile su ukupni prihod od 1,4 milijarde kuna, što je na godišnjoj razini porast za 12,4 posto. Kampovi su u prva četiri mjeseca ove godine ostvarili 36,3 milijuna kuna prihoda ili 14,4 posto više nego lani, dok su touroperatori sa 66 milijuna kuna prihoda u plusu od 17,7 posto. Ministarstvo turizma objavilo je javni poziv za dodjelu bespovratnih potpora za projekte poticanje inovacija u turizmu koji je otvoren do 31. kolovoza ove godine i za što je predvidjelo ukupno 6 milijuna kuna.

Ministarstvo turizma: 5 posto viši prihodi u djelatnostima u turizmuUkupni financijski prihodi u djelatnostima pružanja smještaja, pripreme i usluživanja hrane te u djelatnosti putničkih agencija i organizatora putovanja u prva četiri mjeseca ove godine iznosili su 4,2 milijarde kuna ili 4,9 posto više nego u istom razdoblju prošle godine, objavilo je danas Ministarstvo turizma.

Napominjući kako je riječ o nedavno objavljenim financijskim podacima Ministarstva financija, odnosno Porezne uprave, iz Ministarstva turizma navode kako su pravne i fizičke osobe u djelatnosti pružanja smještaja u hotelima i sličnim objektima u prva četiri mjeseca ostvarile ukupni prihod od 1,4 milijarde kuna, što je na godišnjoj razini porast za 12,4 posto.

Kampovi su u prva četiri mjeseca ove godine ostvarili 36,3 milijuna kuna prihoda ili 14,4 posto više nego lani, dok su touroperatori sa 66 milijuna kuna prihoda u plusu od 17,7 posto, navodi se u priopćenju Ministarstva turizma.

Javni poziv za inovacije u turizmu

Ministarstvo turizma objavilo je javni poziv za dodjelu bespovratnih potpora za projekte poticanje inovacija u turizmu koji je otvoren do 31. kolovoza ove godine i za što je predvidjelo ukupno 6 milijuna kuna.

Poziv je objavljen na web stranicama Ministarstva turizma i to u sklopu ovogodišnjeg programa "Inovativni turizam" temeljem kojeg će sredstva dodijeliti projektima čiji je cilj razvoj novih, inovativnih proizvoda i proširenje ukupne turističke i ugostiteljske ponude.

Projekte na ovaj poziv mogu kandidirati trgovačka društva, obrti, zadruge, putničke agencije, turističke zajednice, javne ustanove, udruge i drugi.

U povodu objave tog poziva ministar turizma Veljko Ostojić naglasio je da su inovacije, svježe ideje i novi zanimljivi proizvodi dodatni iskorak u ukupnoj ponudi te da to odredište pozicionira na višu, još kvalitetniju razinu.

Stoga, kako kaže, kroz program "Inovativni turizam" žele još snažnije potaknuti inovacije u turizmu, a to je i u skladu s trendovima na svjetskom turističkom tržištu.

Taj je program jedan od ukupno osam ove godine u sklopu kojih će Ministarstvo turizma ukupno dodijeliti 32 milijuna kuna potpora i poticaja, a sve s ciljem jačanja cjelokupne konkurentnosti hrvatskog turizma kroz partnerstvo s javnim, privatnim i civilnim sektorom.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik