Najbezbednije je putovanje avionom

Bez autora
Dec 17 2012

Mnogima se "odseku noge" kad pomisle na let avionom, ali, statistika kaže da nema razloga za brigu: putovanje avionom je najbezbednije. Teorijski, mogli biste svakog dana da letite avionom 14.000 godina i da ne doživite nesreću. Putovanje avionom je bezbednije nego ikad, što potvrđuju podaci o rekordno niskom broju nesreća u avio-industriji u 2012. godini.Međunarodna asocijacija za avionski saobraćaj (IATA) objavila je da je ovo bila najbezbednija godina za letenje, bez ijedne nesreće savremenog putničkog aviona zapadnih proizvođača, čije letelice koristi 240 svetskih kompanija, članica ove asocijacije.

Najbezbednije je putovanje avionomMnogima se "odseku noge" kad pomisle na let avionom, ali, statistika kaže da nema razloga za brigu: putovanje avionom je najbezbednije. Teorijski, mogli biste svakog dana da letite avionom 14.000 godina i da ne doživite nesreću.

Putovanje avionom je bezbednije nego ikad, što potvrđuju podaci o rekordno niskom broju nesreća u avio-industriji u 2012. godini.

Međunarodna asocijacija za avionski saobraćaj (IATA) objavila je da je ovo bila najbezbednija godina za letenje, bez ijedne nesreće savremenog putničkog aviona zapadnih proizvođača, čije letelice koristi 240 svetskih kompanija, članica ove asocijacije.

U izveštaju se navodi da bi, statistički gledano, putnik mogao da leti 14.000 godina neprekidno i da ne doživi nesreću, preneo je "Gardijan".

IATA navodi da je trenutna situacija takva da se jedna avionska nesreća dogodi tek na 5,3 miliona letova aviona zapadnih proizvođača. Ako se u obzir uzmu svi putnički avioni u službi širom sveta, globalni prosek je jedna nesreća na 470.000 letova.

"Ovo je neverovatno bezbedna industrija i najbezbedniji način putovanja, ali treba da ga učinimo još sigurnijim", izjavio je Ginter Mačing, viši potpredsjednik IATA za bezbednost, operacije i infrastrukturu.

On je pozvao na pooštravanje bezbednosnog programa za Afriku, jedini svetski regon u kojem se beleži rast stope avionskih nesreća.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik