Najduža evropska plaža nalazi se u Grčkoj

Bez autora
Apr 16 2024

Najduža evropska plaža ima mekani, sitan pesak i jeftine hotele.

U Prevezi, u Grčkoj, nalazi se plaža duga 22 kilometara, prošarane štandovima za vodene sportove, barovima, tavernama, pekarama i kafićima.

Turisti koji traže sunce, pesak i more mogu da uživaju u odmoru na jednoj od najdužih plaža u Evropi koja se može pohvaliti zlatnim, sitnim šljunkom i često sa malo turista.

Plaža Monoliti u Prevezi toliko je ogromna da jedva možete reći gde se završava. Dugačka je preko 20 kilometara, a kristalno čista, tirkizna voda iz Jonskog mora se stapa sa njom.

Lepa plaža je okružena stenovitim, kamenim formacijama koje doprinose šarmu i drvećem koje nudi hlad kada postane prevruće.

Svi navedeni faktori čine je idealnom destinacijom za sunčanje, plivanje i razne vodene sportove.

Kajaci su još jedan odličan izbor jer možete veslati prema osamljenim uvalama u okolini, dok stalan vetar čini plažu vrhunskim mestom za jedrenje. Možete iznajmiti i skutere.

Jedan od najboljih aspekata ove slavne grčke plaže je to što se zbog svoje veličine retko oseća pretrpanom od turista kao neka druga, popularna žarišta.

Duž obale često ćete naći šarmantne taverne i kafiće koji nude tradicionalnu grčku kuhinju poput ukusne lokalne ribe, hobotnice i mesa sa roštilja ili grčke salate. Barovi na plaži imaju opuštenu atmosferu i obilje koktela i laganih zalogaja, kao i živu muziku.

Taverne na obali nude ukusnu grčku hranu u domaćem stilu kao što su musaka, suvlaki i spanakopita, giros, a tu su i pekare koje nude slatke poslastice i kafu.

Na TripAdvisoru, jedan posetilac je prokomentarisao: "Voda je bila čista, topla, bilo je besplatnih tuševa preko puta, a ležaljke na plaži su bile besplatne."

Dok je drugi turista primetio da ga je plaža "osvojila" svojom "toplom vodom, beach barovima sa dobrom muzikom, jastucima i mekim dušecima na plaži".

Najbolje mesto za boravak i pristup plaži Monoliti je grad Preveza koji je udaljen oko 15 minuta automobilom. Može se pohvaliti lepim ulicama sa kafićima, restoranima, prodavnicama i istorijskim mestima, kao što je zamak Preveza, i svakako je vredan istraživanja, piše dailystar.co.uk.

Ljubitelji istorije će takođe imati lak pristup arheološkim nalazištima Nikopolisa i drevnog Kasopija.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik