Najveći morski zaliv na Jadranu dobio preporuku za titulu Evropske regije gastronomije

Bez autora
May 22 2024

Regija Kvarner je i službeno dobila preporuku za usvajanje titule Evropske regije gastronomije u 2026. godini.

Ovu preporuku je dala stručna komisija instituta IGCAT nakon obilaska regije, saopštila je Turistička zajednica Kvarnera

Preporuku za titulu Evropske regije gastronomije mora potvrditi Institute for Gastronomy, Culture, Arts and Tourism (IGCAT) krajem juna meseca, nakon čega se Kvarner može službeno proglasiti Evropskom regijom gastronomije u 2026. godini, navodi BokaNews.

Predstavnici IGCAT-a iz Finske, Norveške, Velike Britanije, Slovenije i Španije su obilazili regiju Kvarner četiri dana kako bi procenili spremnost regije za tu titulu. Komisiju je činilo sedam međunarodnih stručnjaka, redom iz evropskih regija koje su već bile nosioci titule, ali i onih koje su trenutni ili budući nosioci titule.

Kako je saopšteno iz TZ Kvarner, cilj je bio da se stručnoj komisiji ono najbolje što Kvarner nudi u gastronomskom smislu, kao i vizuju za daljnem upravljanjem razvoja gastronomije. To je važan iskorak koji jasno i sa ponosom ističe jednu od najvećih prednosti regije, a to je odlična raznovrsna hrana i lokalna autohtona vina.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik