Neko će porodično na more, neko u svemir

Bez autora
Jul 12 2012

Britanski milijarder i avanturista Ričard Brenson, će sa svojom decom otići na prvo svemirsko putovanje u okviru svoje kompanije "Virdžin Galaktik". Kompanija "Virdžin Glaktik" (Virgin Galactic) se ne bavi samo turističkim putovanjima u svemir. Avion "WhiteKnight Two" sa kojeg će se SS2 lansirati u orbitu biće, takođe, korišćen i za novu lansirnu platformu, Launcher One, kojim će manji sateliti biti poslati u svemir za desetinu sadašnje cene.Očekuje se da Launcher One, koji će moći da ponese do 227 kilograma teške satelite za manje od 10 miliona dolara, postane operativan 2016. Prvi probni let svemirske turističke letelice bio je oktobra 2011. godine.

Neko će porodično na more, neko u svemirBritanski milijarder i avanturista Ričard Brenson, će sa svojom decom otići na prvo svemirsko putovanje u okviru svoje kompanije "Virdžin Galaktik".

"Planiram da se do kraja 2013. vinem u svemir letelicom SpaceShip Two (SS2), zajedno sa sinom Semom i ćerkom Holi“, rekao je Ričard Brenson, tokom posete Sajma komercijalnih aviona u Fernborou, kod Londona.

Kompanija "Virdžin Glaktik" (Virgin Galactic) se ne bavi samo turističkim putovanjima u svemir. Avion "WhiteKnight Two" sa kojeg će se SS2 lansirati u orbitu biće, takođe, korišćen i za novu lansirnu platformu, Launcher One, kojim će manji sateliti biti poslati u svemir za desetinu sadašnje cene“, kaže britanski avanturista.

Očekuje se da Launcher One, koji će moći da ponese do 227 kilograma teške satelite za manje od 10 miliona dolara, postane operativan 2016.

Prvi probni let svemirske turističke letelice bio je oktobra 2011. godine.

Osim Brensona i njegove dece, više od 500 ljudi je već kupilo kartu za dvočasovni let u svemir. Osim što će videti svemir, putnici će pet minuta biti i u bestežinskom stanju.

I Srbi bi da "idu na Mars". Menadžer Saša Dragić se već prijavio za turističko putovanje u svemir.

Ti bi da se pridružiš prvim svemirskim turistima? Karta košta 200.000 dolara, ali ne znamo da li još ima mesta.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik