Neponovljive čari Mećavnika

Bez autora
Dec 20 2012

Amvijent kao na švajcarskim Alpima, naseljen tradicionalnom gostoljubivošću. Kulturno-turistička ponuda podrazumeva više sadržaja za manje novca i niže cene od ostalih planina u Srbiji. Sve su to preporuke za doček Nove godine u Mokroj gori, u jedinstvenoj oazi Emira Kusturice. Za „najluđu noć“ u Mećavniku preostalo je malo slobodnih mesta, kao i za ostatak zimske sezone u kojoj se „običnom svetu“, zajedno s velikanima iz sveta umetnosti i sporta, nudi odmor za nezaborav. Šta je svetske zvezde i običan svet privuklo da borave u Mokroj gori? Odgovor je jednostavan: svaki detalj, počev od izgrađenih objekata do nameštaja u njima usklađen je s prirodom i ništa ne remeti jedinstvenu lepotu. Tako je boravak u Mokroj gori postao privilegija čak i za goste koji su boravili u mnogobrojnim svetskim odredištima.

Neponovljive čari MećavnikaAmbijent kao na švajcarskim Alpima, naseljen tradicionalnom gostoljubivošću. Kulturno-turistička ponuda podrazumeva više sadržaja za manje novca i niže cene od ostalih planina u Srbiji.

Sve su to preporuke za doček Nove godine u Mokroj gori, u jedinstvenoj oazi Emira Kusturice. Za „najluđu noć“ u Mećavniku preostalo je malo slobodnih mesta, kao i za ostatak zimske sezone u kojoj se „običnom svetu“, zajedno s velikanima iz sveta umetnosti i sporta, nudi odmor za nezaborav.

- Skijašku sezonu otvaramo 20. decembra. Bićemo domaćini Zimske poslovne olimpijade, što je uvertira za novogodišnje praznike. Preostalo je malo novogodišnjih aranžmana: na raspolaganju je ukupno 130 ležajeva u prepoznatljivim kućama „Drvengrada“ i u luksuznim apartmanima. Potrudili smo se da u vremenu opšte krize obezbedimo pristupačne cene - kaže Anđela Rajević iz Mećavnika, odredišta u čijim su čarima uživali Džoni Dep, Nikita Mihalkov, Džim Džarmuš i mnogobrojne druge svetske zvezde...

 Šta je svetske zvezde i običan svet privuklo da borave u Mokroj gori? Odgovor je jednostavan: svaki detalj, počev od izgrađenih objekata do nameštaja u njima usklađen je s prirodom i ništa ne remeti jedinstvenu lepotu. Tako je boravak u Mokroj gori postao privilegija čak i za goste koji su boravili u mnogobrojnim svetskim odredištima.

Kusturica je izgradio nadomak Mećavnika najatraktivniju skijašku stazu na ovim prostorima. „Topovi“ za osnežavanje staza na skijalištu „Iver“ garantuju najmanje 100 dana skijanja.

O kvalitetu skijališta svedoči podatak da će ove godine na Iveru biti organizovano desetak važnih FIS takmičenja i Alpski kup. Gostima su na raspolaganju vrhunski bioskopi, zatvoreni bazen, sauna, teretana, suvenirnica, biblioteka, odlični restorani, poput „Viskontija“ i „Proklete avlije“, kafići, kao što je jedinstveni „Kapor bar“. Tu je i obdanište za mališane, a svi sadržaji su savremeno opremljeni.

Osim hotela „Mećavnik“, posle Nove godine gostima će na raspolaganju biti i planinarski dom „Mladost“ sa 70 kreveta, renoviran i proširen pred početak sezone i smešten uz stazu „Iver“, kao i konačište „Čarobni breg“ koji raspolaže s 23 sobe i oko 50 ležaja. „Čarobni breg“ smešten je uz novu skijašku stazu koja je povezana sa „Iverom“.

Dnevni ski-pas, za svih pet adrenalinskih staza, takođe je jeftiniji nego na drugim planinama, i košta 500 dinara za decu i 1.000 dinara za odrasle.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik