Novi hotel u Vrnjačkoj Banji

Bez autora
May 02 2012

Novoizgrađeni hotel-apartman “Solaris Resort” otvoren je juče u Vrnjačkoj Banji i značajno će obogatiti turističku ponudu tog mesta. Završena je prva faza izgradnje tog objekta koji trenutno zapošljava 35 ljudi, a planirana je investicija od još deset miliona evra, koja će omogućiti nova zapošljavanja. Trenutna ponuda hotela se sastoji od 33 smeštajne jedinice, restorana i seminar-sale, velnes-centra i sportsko-rekreativnih sadržaja. Ovaj hotel nudi smeštaj isključivo u apartmanima, što će gostima omogućiti da se osećaju kao kod kuće, a na raspolaganju su im i usluge velnes-centra, saune i drugo. Predstoji izgradnja novih 40 smeštajnih jedinica, restoran-sale kapaciteta 250 mesta, kongresne sale, kao i zatvorenog i otvorenog bazena.

Otvoren hotel-apartman “Solaris Resort” u Vrnjačkoj BanjiNovoizgrađeni hotel-apartman “Solaris Resort” otvoren je juče u Vrnjačkoj Banji i značajno će obogatiti turističku ponudu tog mesta.

Završena je prva faza izgradnje tog objekta koji trenutno zapošljava 35 ljudi, a planirana je investicija od još deset miliona evra, koja će omogućiti nova zapošljavanja. Trenutna ponuda hotela se sastoji od 33 smeštajne jedinice, restorana i seminar-sale, velnes-centra i sportsko-rekreativnih sadržaja.

Ovaj hotel nudi smeštaj isključivo u apartmanima, što će gostima omogućiti da se osećaju kao kod kuće, a na raspolaganju su im i usluge velnes-centra, saune i drugo.

Predstoji izgradnja novih 40 smeštajnih jedinica, restoran-sale kapaciteta 250 mesta, kongresne sale, kao i zatvorenog i otvorenog bazena.

Predsednik Vlade Republike Srbije Mirko Cvetković obišao je novoizgrađeni hotel, kao i radove na rekonstrukciji centralnog vrnjačkog parka i aktivnosti na regulaciji toka Vrnjačke reke.

Kompletna rekonstrukcija vrnjačkog parka radi se nakon 80 godina i započeta je prošle godine izgradnjom japanskog vrta na površini od pola hektara. Vrednost tih radova je 50 miliona dinara iz programa podsticaja građevinskoj industriji, a ukupna vrednost posla je 70 miliona dinara.

Regulacija toka Vrnjačke reke radi se u dužini od 3.100 metara, od Vrnjačke Banje do magistralnog puta Kraljevo–Kruševac.  Rekonstrukcija obuhvata izgradnju novog korita i mostova sa izradom staza za pešake i bicikliste i osvetljenja, izmeštanje komunalne infrastrukture i čišćenje korita reke.

Vrednost te investicije je 152 miliona dinara, a radovi se realizuju iz sredstava Svetske banke, Ministarstva poljoprivrede, trgovine, šumarstva i vodoprivrede, Republičke direkcije za vode i “Srbijavoda”.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik