Novo ruho hotela Bosna

Bez autora
Feb 06 2011

Nekadašnji hotel "Bosna", čija je rekonstrukcija počela krajem januara, dobiće potpuno novi izgled, a svi radovi, čija je ukupna vrijednost oko pet miliona KM, biće završeni do novembra. Od postojećeg objekta ostaće samo kostur, na koji će biti dograđivani novi sadržaji. Proširuje se velika dvorana, povećavaće se recepcijski dio, radi se wellness i spa centar i kompletan ambijent koji prati poslovno-gradski sadržaj, radi se kongresni centar, jer hotelijarstvo ide u drugom pravcu. Ne može da se živi samo od gosta koji spava, nego se mora računati na nove sadržaje, bolje obogaćenu ponudu, a to je kongresni turizam, koji obezbjeđuje i dovoljan broj gostiju. Hotel će nakon rekonstrukcije gostima ponuditi oko 205 kreveta, a kongresni centar, koji će biti dograđen nad postojećom hotelskom kuhinjom, imaće kapacitet oko 320 mjesta.

Novo ruho hotela BosnaNekadašnji hotel "Bosna", čija je rekonstrukcija počela krajem januara, dobiće potpuno novi izgled, a svi radovi, čija je ukupna vrijednost oko pet miliona KM, biće završeni do novembra.

Boro Bjelošević, većinski vlasnik preduzeća "Ozrenturist", u čijem sastavu se nalazi i jedini dobojski hotel, najavio je da će od postojećeg objekta ostati samo kostur, na koji će biti dograđivani novi sadržaji.

"Proširujemo veliku dvoranu, povećavamo recepcijski dio, radimo wellness i spa centar i kompletan ambijent koji prati poslovno- gradski sadržaj, radimo kongresni centar, jer hotelijarstvo ide u drugom pravcu. Ne može da se živi samo od gosta koji spava, nego moramo računati na nove sadržaje, bolje obogaćenu ponudu, a to je kongresni turizam, koji obezbjeđuje i dovoljan broj gostiju", kaže Bjelošević.

Hotel će nakon rekonstrukcije gostima ponuditi oko 205 kreveta, a kongresni centar, koji će biti dograđen nad postojećom hotelskom kuhinjom, imaće kapacitet oko 320 mjesta.

"Za lokalnu zajednicu je predviđena velika dvorana, koja će biti kapaciteta 420 mjesta, 13 metara izlazimo na terasu, gdje će se moći odvijati svi lokalni događaji, od maturskih večeri do svadbenih svečanosti, ili politički događaji, sve što bude aktuelno", kazao je Bjelošević.

On navodi da je sistematizacijom radnih mjesta predviđeno da 70 radnika bude zaposleno u hotelu, te će biti otvorena nova radna mjesta.

 Da li će hotel "Bosna", koji se nalazi u centru grada, na najatraktivnijoj lokaciji, dobiti novo ime, Bjelošević nije otkrio.

Hotel je svojevremeno poslovao u sklopu nekadašnjeg državnog preduzeća "Ozrenturist", a nakon promjene vlasničke strukture u junu 2008. godine objekat je potpuno zatvoren.

Zaokruživanje finansijske konstrukcije omogućilo je početak radova na njegovoj rekonstrukciji, a dio sredstava obezbijeđen je od Investiciono-razvojne banke RS.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik