NPCG u 2024. prihodovali skoro duplo više nego lani

Bez autora
Apr 16 2024

Nacionalni parkovi Crne Gore od početka godine prihodovali su 155.761 euro, skoro duplo više nego u isto vrijeme prošle godine, saopšteno je iz tog Javnog preduzeća.

"Javno preduzeće za nacionalne parkove Crne Gore nastavlja sa rekordima i 2024. godine. Preduzeće je od početka godine do 14. aprila prihodovalo 155.761,35 eura što je za 94,78 odsto više nego lani kada je za isti period prihod bio 79.968,50 eura", navodi se u saopštenju.

Direktor JPNPCG Vladimir Martinović kazao je da su ostvareni prihodi najava još jedne uspješne poslovne godine.

"U 2024. godinu ušli smo sa istim elanom i željom da pokažemo da kroz zalaganje, rad i trud svih zaposlenih rezultati ne mogu izostati. To pokazuju i posljednji podaci o prihodima koji su premašili rekorde od prošle godine i ujedno najavljuju da je pred nama još jedna uspješna poslovna godina. Prošla godina bila je rekordna po svim parametrima, a i ovu smo započeli uspješno i već do sredine aprila možemo se pohvaliti prihodima koji su skoro 95 odsto veći od prošlogodišnjih", kazao je direktor JPNPCG Vladimir Martinović.

Iz JPNPCG su kazali da je zahvaljujući dobroj saradnji sa nadležnim institucijama, lokalnim upravama i preduzetnicima, kontinuiranoj saradnji sa turističkom privredom, ali i promocijom nacionalnih parkova na međunarodnim turističkim sajmovima povećano interesovanje posjetilaca za prirodne vrijednosti zaštićenih područja i našu turističku ponudu koja se zasniva na aktivnom odmoru.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik