Obnovljen hotel Bristol: U srijedu otvaranje

Bez autora
Apr 06 2011

Hotel Bristol Sarajevo, nakon što je potpuno renoviran, bit će otvoren u srijedu. Hotel je u ratu potpuno devastiran, a u privatizaciji ga je kupio investitor iz Saudijske Arabije Shiddi International, koji je u rekonstrukciju uložio 42 miliona KM. U Bristolu će biti zaposleno 150 radnika. Upravljanje obnovljenim hotelom trebala bi preuzeti kompanija Shaza Hotels iz Dubaija. Shaza Hotels je partnerstvo nastalo na saradnji najstarijeg lanca hotela u Evropi grupe Kempinski i međunarodne finansijske firme Guidance Financial Group iz Dubaija. Shaza je novi hotelski brend i trenutno ima nekoliko hotela u različitim fazama izgradnje na Bliskom i Srednjem Istoku. U narednih šest do osam godina imaju u planu sklopiti ugovore o upravljanju sa 30 luksuznih hotela. S obzirom na to da investitor i kompanija koja upravlja hotelom dolaze iz islamskih zemalja, zanimalo nas je hoće li hotel poslovati po šerijatskim principa i u Bristolu jedino neće biti alkohola, a sva ostala ponuda je ista kao i kod drugih hotela.

Obnovljen hotel Bristol: U srijedu otvaranjeHotel Bristol Sarajevo, nakon što je potpuno renoviran, bit će otvoren u srijedu. Hotel je u ratu potpuno devastiran, a u privatizaciji ga je kupio investitor iz Saudijske Arabije Shiddi International, koji je u rekonstrukciju uložio 42 miliona KM.

U Bristolu će biti zaposleno 150 radnika. Upravljanje obnovljenim hotelom trebala bi preuzeti kompanija Shaza Hotels iz Dubaija. Shaza Hotels je partnerstvo nastalo na saradnji najstarijeg lanca hotela u Evropi grupe Kempinski i međunarodne finansijske firme Guidance Financial Group iz Dubaija. Shaza je novi hotelski brend i trenutno ima nekoliko hotela u različitim fazama izgradnje na Bliskom i Srednjem Istoku. U narednih šest do osam godina imaju u planu sklopiti ugovore o upravljanju sa 30 luksuznih hotela.

S obzirom na to da investitor i kompanija koja upravlja hotelom dolaze iz islamskih zemalja, zanimalo nas je hoće li hotel poslovati po šerijatskim principa i, kako su nam pojasnili, u Bristolu jedino neće biti alkohola, a sva ostala ponuda je ista kao i kod drugih hotela. Ovaj hotel će, za sada, imati četiri zvjezdice. Hotel raspolaže sa gotovo 12.500 kvadratnih metara funkcionalnog prostora. Ponudu hotela čini 186 luksuzno opremljenih soba, od čega 98 superior soba, 72 deluxe sobe, 16 apartmana uređenih po najvišim svjetskim standardima - od kojih su dva deluxe apartmana (trosobna) i 14 junior apartmana (dvosobna). Hotel ima dva restorana - News i The Brasserie, te jednu kafe-slastičarnicu - Cafe Bristol.

Prvi gosti novog Bristola su učesnici Sarajevo Business Foruma 2011.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik