OC „Jahorina” trpi višemilionske gubitke zbog virusa korona

Bez autora
Apr 01 2020

Olimpijski centar (OC) “Jahorina” već trpi gubitak veći od šest šest miliona KM zbog novonastale situacije u vezi sa virusom korona, istakao je direktor Centra Dejan Ljevnaić.

“Trpimo ogromne gubitke zbog virusa korona, sve naše aktivnosti su zaustavljene. Sezonu smo završili mnogo ranije od planiranog, otkazali smo zakazane manifestacija i, prema našim projekcijama, gubici zbog toga su premašili 6.000.000 KM”, saopštio je Ljevnaić.

U saopštenju se navodi da je otkazan i tradicionalan Kup veterana, humanitarnog karaktera, koji se na Jahorini održava od 1994. godine.

Ljevnajić ističe da dodatne troškove uzrokuje to što je realizacija planiranih investicija na planini usporena zbog cijele situacije.

Sezona skijanja na ovom skijalištu je zatvorena ranije iako je snježni pokrivač sada čak i veći nego u toku januara i februara.

“Uprkos novim snježnim padavinama, skijalište Jahorina je zatvoreno za posjetioce i skijaše zbog borbe protiv širenja zaraze virusom korona. Pandemija koja je pogodila gotovo cijeli svijet i te kako ostavlja velike posljedice sa kojima se suočava i Olimpijski centar Jahorina”, navedeno je u saopštenju.

Ljevnaić je istakao da je zaposlenima u Olimpijskom centru “Jahorina”, uprkos novonastaloj situaciji, isplaćena plata za mart desetak dana ranije.

“Oni su u punoj pripravnosti, rade od kuće i sve svoje aktivnosti smo usmjerili na medijsku kampanju s ciljem da inspirišemo institucije, menadžere i sve pojedinaca koji su u moćnosti da pruže finansijsku pomoć Vladi Republike Srpske za borbu protiv virusa korona”, naveo je Ljevnaić.

On je izrazio nadu da će i drugi slijediti primjer menadžmenta OC “Jahorina”.

“Još jednom apelujem na sve da se pridržavaju propisanih mjera, da budu disciplinovani i da pomognu ljudima oko sebe, da bismo što prije i sa što manje posljedica izašli iz svega ovoga”, poručio je Ljevnaić.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik