Očekuje se uspešna turistička sezona u Beogradu

Bez autora
Apr 05 2012

U Beogradu je, prema podacima Gradskog zavoda za informatiku i statistiku, u prva dva meseca ove godine boravilo tačno 73.878 turista što je za 8.369 turista više nego u istom periodu 2011. godine. Povećan broj turista je rezultovao povećanje broja noćenja stranih i domaćih turista tako da je zabeleženo 172.394 noćenja što je za 31.626 više noćenja u odnosu na isti period prošle godine.U ovoj godini je zabeleženo i povećanje broja ležaja, tako da sada beogradski hoteli raspolažu sa 7.374 ležaja.

Očekuje se uspešna turistička sezona u BeograduU Beogradu je, prema podacima Gradskog zavoda za informatiku i statistiku, u prva dva meseca ove godine boravilo tačno 73.878 turista što je za 8.369 turista više nego u istom periodu 2011. godine.

Povećan broj turista je rezultovao povećanje broja noćenja stranih i domaćih turista tako da je zabeleženo 172.394 noćenja što je za 31.626 više noćenja u odnosu na isti period prošle godine. U ovoj godini je zabeleženo i povećanje broja ležaja, tako da sada beogradski hoteli raspolažu sa 7.374 ležaja.

Zbog nezapamćenog februarskog nevremena prosečna iskorišćenost smeštajnih kapaciteta u februaru je bila izuzetno niska i iznosila je svega 28,3 posto.

Prema statističkim podacima, januar i februar su meseci u kome se tradicionalno beleži mali broj gostiju, tako da beogradski hotelijeri sa prvim danima proleća očekuju veći broj dolazaka turista, a time i povećan broj noćenja kao i uspešniju turističku sezonu.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik