Od maja niže aerodromske takse

Bez autora
Apr 04 2012

Aerodromska taksa za putnike nacionalne avio-kompanije na linijama za Crnu Goru, hrvatsko primorje i Ohrid, od 15. maja biće jeftinija za oko 500 dinara. Aerodrom „Nikola Tesla“ odobrio je zahtev „Jat ervejza“ da se prihvat putnika za takozvani turistički saobraćaj odvija na Terminalu 1, za koji taksa iznosi 12 evra, za razliku od Terminala 2, gde je naknada 16,5 evra.Takođe, kao i prethodne godine, za sve čarter letove prihvat putnika obavljaće se na Terminalu 1. Inače, naša najveća vazdušna luka uveliko se priprema za letnju sezonu.

Od maja niže aerodromske takseAerodromska taksa za putnike nacionalne avio-kompanije na linijama za Crnu Goru, hrvatsko primorje i Ohrid, od 15. maja biće jeftinija za oko 500 dinara, saznaju „Novosti“.

Aerodrom „Nikola Tesla“ odobrio je zahtev „Jat ervejza“ da se prihvat putnika za takozvani turistički saobraćaj odvija na Terminalu 1, za koji taksa iznosi 12 evra, za razliku od Terminala 2, gde je naknada 16,5 evra. Takođe, kao i prethodne godine, za sve čarter letove prihvat putnika obavljaće se na Terminalu 1.

Inače, naša najveća vazdušna luka uveliko se priprema za letnju sezonu. U toku su radovi na modernizaciji aerodromske zgrade. Projektom je predviđeno da se u tranzitnoj pograničnoj zoni izgradi novih 10.000 kvadrata, dok će se postojećih 9.000 rekonstruisati. Prva faza projekta, koja je u toku, obuhvata radove u osam čekaonica i vrednost posla je oko 5,5 miliona evra. Projekat finansira aerodrom iz svojih prihoda, bez zaduživanja.

Novoizgrađeni kvadrati otvaraće se po fazama od druge polovine maja. Proširenjem terminala povećaće se udobnost putnika i obogatiti maloprodajna i ugostiteljska ponuda.

U prvom tromesečju aerodrom je opslužio 605.000 putnika što je 75.000 više nego u istom periodu lane. Aerodrom u Surčinu ove sezone slavi 50. rođendan, a menadžment očekuje da se u jubilarnoj godini obore svi rekordi.

- Povećanom ponudom letova „Nikola Tesla“ učvršćuje svoju stratešku poziciju i nastavlja da napreduje daleko brže od svih aerodroma u regionu - kaže prof. dr Velimir Radosavljević, generalni direktor.

- Naš je cilj da ove godine opslužimo više putnika nego aerodromi u Zagrebu i Ljubljani zajedno i da konačno povratimo primat u odnosu na Sofiju.

Prema letnjem redu letenja, mnoge kompanije koje saobraćaju sa beogradskog aerodroma povećale su broj frekvencija. Uz dobru ponudu i veliku konkurenciju među avio-kompanijama, očekuje se i značajno povećanje broja transfernih putnika iz regiona.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik