Od svih letova, trećina turista u Hrvatsku stiže Croatia Airlinesom

Bez autora
Apr 08 2012

Iako opterećena financijskim problemima, nacionalna zrakoplovna kompanija Croatia Airlines (CA) u četvrtak obilježava 20. godina od svog prvog međunarodnog leta. Iz kompanije su tim povodom podsjetili javnost da je upravo CA uspješno povezao Republiku Hrvatsku s najvećim europskim odredištima. Time se ispunjava misija većinskog dioničara, Vlade Republike Hrvatske, a istodobno pridonosi razvoju turističkih potencijala Hrvatske i turizma kao jedne od najvažnijih gospodarskih grana. Tako će biti i ove turističke sezone, koja tradicionalno počinje uskršnjim blagdanima i traje sve do studenoga. Zrakoplovi hrvatskoga nacionalnog prijevoznika izravno će povezivati Hrvatsku s tridesetak najvažnijih europskih odredišta, a Croatia Airlines će u suradnji s partnerima ponuditi i povoljne mogućnosti putovanja u odredišta diljem svijeta, među kojima su, primjerice, New York i Washington u Sjedinjenim Američkim Državama.

Od svih letova, trećina turista u Hrvatsku stiže Croatia AirlinesomIako opterećena financijskim problemima, nacionalna zrakoplovna kompanija Croatia Airlines (CA) u četvrtak obilježava 20. godina od svog prvog međunarodnog leta.

Iz kompanije su tim povodom podsjetili javnost da je upravo CA uspješno povezao Republiku Hrvatsku s najvećim europskim odredištima.

"Time se ispunjava misija većinskog dioničara, Vlade Republike Hrvatske, a istodobno pridonosi razvoju turističkih potencijala Hrvatske i turizma kao jedne od najvažnijih gospodarskih grana", ističe glasnogovornik Croatia Airlinesa Davor Janušić.

Tako će biti i ove turističke sezone, koja tradicionalno počinje uskršnjim blagdanima i traje sve do studenoga. Zrakoplovi hrvatskoga nacionalnog prijevoznika izravno će povezivati Hrvatsku s tridesetak najvažnijih europskih odredišta, a Croatia Airlines će u suradnji s partnerima ponuditi i povoljne mogućnosti putovanja u odredišta diljem svijeta, među kojima su, primjerice, New York i Washington u Sjedinjenim Američkim Državama.

"Posebno moramo naglasiti da je lani na krilima Croatia Airlinesa prevezena trećina svih turista koji su zrakoplovom putovali u Hrvatsku, a pritom je tvrtka zabilježila 15 posto više međunarodnih putnika u odnosu na 2010. godinu", ističu u CA-u. Nacionalna zrakoplovna kompanija Croatia Airlines u četvrtak je obilježila 20. obljetnicu od prvog komercijalnog u redovitom međunarodnom prometu. CA je taj let obavio 5. travnja 1992. na liniji Zagreb - Frankfurt, a zrakoplovom boeing 737- 200 za Frankfurt je putovalo 15 putnika.

"Od tada do danas na letovima Croatia Airlinesa iz Zagreba u Frankfurt prevezeno je 1,288.000 putnika, a na letovima između Frankfurta i Zagreba više od 1,193.000 putnika. Ukupno na letovima Zagreb - Frankfurt - Zagreb zabilježeno je 2,481.000 putnika", potvrdio je Janušić.

Flota Croatia Airlinesa danas ima trinaest zrakoplova - četiri zrakoplova airbus 319, tri zrakoplova airbus 320 i šest turboprop zrakoplova dash 8-Q400.

S druge strane, upravo je linija Zagreb - Frankfurt najfrekventnija međunarodna redovita linija CA, što ne čudi s obzirom na to da je Frankfurt jedno od najvažnijih europskih transfernih čvorišta (hub), iz kojeg putnici imaju povoljne mogućnosti priključnih letova za odredišta diljem svijeta. Tako, prema dostupnim podacima, u ljetnom redu letenja koji vrijedi do 27. listopada 2012., Croatia Airlines u suradnji s njemačkom nacionalnom kompanijom Lufthansom trenutačno povezuje Zagreb i Frankfurt četiri puta dnevno.

Osim toga, svakoga dana u tjednu zrakoplovi Croatia Airlinesa lete i na izravnoj liniji Split - Frankfurt i Dubrovnik - Frankfurt. a potkraj ovog mjeseca uvodi se i nova sezonska linija između Zadra i Frankfurta, dvaput na tjedan - ponedjeljkom i petkom. Inače, u povodu 20. obljetnice prvoga međunarodnog leta i u želji da putnicima zahvali na dosadašnjem povjerenju, Croatia Airlines je za četvrtak uvela posebnu ponudu - povratne aviokarte za letove iz Hrvatske u sve europske destinacije, kao i u regionalna odredišta u jugoistočnoj Europi (Sarajevo, Skopje, Podgorica i Priština). Karte su se samo u četvrtak mogle kupiti po cijeni već od 129 eura.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik