Ograničen rad beogradskih kafića i noćnih klubova

Bez autora
Jul 05 2020

Rad svih ugostiteljskih objekata i noćnih klubova u Beogradu biće ograničen od 23.00 do 6:00 sati ujutru.

U zatvorenim prostorima, bez izuzetka, obavezno je nošenje zaštitnih maski, uz poštovanje fizičke distance od 1,5 metara. Takođe, zaštitne maske obavezne su u javnom gradskom, prigradskom, kao i u međugradskom prevozu, saopštila je Vlada Srbije.

Vlada Srbije, na predlog Kriznog štaba za suzbijanje zarazne bolesti COVID-19,  na današnjoj sednica donela je nove mere sa ciljem sprečavanja širenja virusa korona i zaštite zdravlja građana. Nove mere odnose se na Grad Beograd, imajući u vidu specifičnosti epidemiološke situacije. Sve mere za Grad Beograd važe u periodu od naredne dve sedmice, odnosno do 18. jula 2020. godine, piše u saopštenju.

Za nepoštovanje mere obaveznog nošenja zaštitne maske u javnom prevozu ili u zatvorenom prostoru, propisana je kazna od 5.000 dinara, za svako fizičko lice koje bude kršilo ovu meru.

Zabranjena su okupljanja na javnim mestima u zatvorenom prostoru za više od 100 ljudi, a na otvorenom prostoru za više od 500 ljudi. Prilikom bilo kakvih okupljanja na zatvorenom ili otvorenom prostoru neophodno je poštovati fizičku distancu od 1,5 metara.

Vlada Srbije apelovala je na građane da poštuju mere i preporuke, ponašaju se odgovorno i vode računa o svom i zdravlju najbližih.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik