Onaj ko je koristio vaučer lani, ima pravo na to i ove godine

Bez autora
Jan 26 2021

Ljudi koji su već koristili turističke vaučere u 2020. imaju pravo da ih u 2021. godini ponovo koriste, izjavila je ministarka trgovine i turizma Republike Srpske Suzana Gašić gostujući u Jutarnjem programu RTRS-a.

Kapaciteti na Jahorini i Kozari su popunjeni, a i banjski turizam u Srpskoj postigao je dobre rezultate.

- Naša ideja i plan je da turistički vaučeri budu u opticaju i u naredne dvije godine jer bi domaći turistički kapaciteti imali velike koristi od toga, a građani bi bolje upoznali Srpsku - naglasio je predsjednik Područne privredne komore Banjaluka Goran Račić.

Račić je naglasio da je cilj projekta "Doživi Srpsku" i turističkih vaučera bio je da se sačuva turistički sektor.

- Posmatrali smo šta rade zemlje u našem okruženju i onda smo u okviru naših kapaciteta, zajedno sa Vladom Republike Srpske tražili mogućnosti i projektovali projekat "Doživi Srpsku" koji bi na neki način pomogao da se ožive domaći turistički potencijali u vrijeme pandemije - rekao je Račić.

Račić je naglasio da se razmišljalo i dugoročno i da je cilj bio da se kod građana stvori naviku da koriste domaće kapacitete i kada prođe pandemija virusa korona.

- Prepoznali smo se u ovoj nesrećnoj situaciji, da je ono što imamo da ponudimo nešto što se traži u svijetu - rekla je Gašićeva.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik