Onogošt: Propao i šesti tender

Bez autora
Jan 20 2013

Na šesti tender za prodaju preostale imovine Hotelsko–turističkog preduzeća Onogošt niko se nije prijavio. Stečajni upravnik Dragan Smolović rekao je da tender ponovo nije uspio, jer nije bilo prijavljenih. Na prodaju su bili ponuđeni hoteli u Nikšiću, Risnu i Sutomoru, kao i kafana Šavnik, po ukupnoj početnoj cijeni 22,2 miliona eura, 4,3 miliona nižoj nego na prethodnom javnom nadmetanju. Na prethodni peti tender niko se nije javio, a imovina preduzeća bila je ponuđena po ukupnoj cijeni od 26,5 miliona eura. Hotel Onogošt je zatvoren nakon 57 godina rada, čime je prestao i radni odnos za 82 radnika. U odluci koju je radnicima uručio Smolović, navodi se da je hotel prestao da radi 16. januara i da zaposleni od tog dana mogu preuzeti rješenje o prestanku radnog odnosa i radne knjižice.

Onogošt: Propao i šesti tenderNa šesti tender za prodaju preostale imovine Hotelsko–turističkog preduzeća Onogošt niko se nije prijavio.

Stečajni upravnik Dragan Smolović rekao je agenciji Mina-business da tender ponovo nije uspio, jer nije bilo prijavljenih.

Na prodaju su bili ponuđeni hoteli u Nikšiću, Risnu i Sutomoru, kao i kafana Šavnik, po ukupnoj početnoj cijeni 22,2 miliona eura, 4,3 miliona nižoj nego na prethodnom javnom nadmetanju.

Na prethodni peti tender niko se nije javio, a imovina preduzeća bila je ponuđena po ukupnoj cijeni od 26,5 miliona eura.

Hotel Onogošt je zatvoren nakon 57 godina rada, čime je prestao i radni odnos za 82 radnika.

U odluci koju je radnicima uručio Smolović, navodi se da je hotel prestao da radi 16. januara i da zaposleni od tog dana mogu preuzeti rješenje o prestanku radnog odnosa i radne knjižice.

Radnici ne pristaju da napuste prostorije mliječnog restorana hotela Onogošt, gdje protestuju od 24. decembra, dok im ne budu isplaćena dugovanja iz stečajne mase i otpremnine i povezan radni staž.

Sindikat je sa nadležnim u Vladi nedavno razgovarao o socijalnom programu i isplati otpremnina, o čemu je, prema nezvaničnim informacijama, bio postignut načelan dogovor, koji je trebalo da bude usaglašen ove sedmice, ali je sastanak izostao.

U Onogošt je klasični stečaj uveden 23. marta prošle godine, a radnicima se iz stečajne mase duguje 11 plata sa doprinosima, dva regresa i topla obroka, jubilarne nagrade i razlike u platama iz 2010. godine.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik