Osam turističkih agencija zatražilo brisanje iz registra

Bez autora
Aug 02 2020

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić izjavio je danas da je turistička privreda koristila pogodnosti poput isplate tri minimalca, u okviru mera koje je usvojila Vlada zbog epidemije koronavirusa, kao i da će sada koristiti meru isplate 60 odsto minimalca u naredna dva meseca.

Ljajić je u izjavi za TV Prva podsetio na to da je država izašla u susret agencijama sa uredbom o zamenskom putovanju, jer da ta uredba nije doneta, agencije bi bile bukvalno pred bankrotom.

On je objasnio da agencije isplaćuju svojim stranim partnerima aranžmane koje su ovde sklopile sa našim građanima i da su morale da im vrate novac, napomenuvši da taj novac ne bi mogle da plate da nije bilo uredbe o zamenskom putovanju.

On je naveo da je do sada čak osam agencija tražilo da se brišu iz registra, odnosno da se briše njihova licenca, ali je dodao da to nije konačan broj.

Ovo je teško vreme za turističke agencije i njihov oporavak zavisi od ukupnog oporavka ekonomije, istakao je Ljajić i ponovio da pravo na zamensko putovanje imaju svi oni koju su uplatili aranžman do 15. marta i imaju pravo da u narednih godinu i po, u dogovoru sa agencijom, odaberu istu ili drugu destinaciju.

Ako odustanu od putovanja, agencija je dužna da im vrati novac do 14. januara 2022. godine, precizirao je potpredsednik Vlade.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik