Osnovana nova velika tvrtka za transport i logistiku

Bez autora
Nov 14 2010

Hrvatska logistika i transport dobili su novog zanimljivog partnera. Riječ je o o međunarodnoj logističkoj tvrtki Express-Interfracht Croatia nastaloj spajanjem tvrtke za željezničku špediciju Raabersped i logističke tvrtke Transeuropa iz Zagreba. Naime, Express-Interfracht je tvrtka kći austrijske logističke tvrtke Rail Cargo Austria AG (RCA) koja je jedna od četiri najveće europske tvrtke u željezničkom prijevozu robe u većini zemalja srednje i jugoistočne Europe. Osim što joj se otvara novo tržište u Hrvatskoj, nudi joj se i mogućnosti strateškog partnerstva. Spajanjem tvrtki iz željezničke špedicije i logistike postali su važan igrač na hrvatskom tržištu prijevozne logistike sa širokim izborom usluga za uvoz, izvoz i prijevoz robe...

Osnovana nova velika tvrtka za transport i logistikuHrvatska logistika i transport dobili su novog zanimljivog partnera.

Riječ je o o međunarodnoj logističkoj tvrtki Express-Interfracht Croatia nastaloj spajanjem tvrtke za željezničku špediciju Raabersped i logističke tvrtke Transeuropa iz Zagreba.

Naime, Express-Interfracht je tvrtka kći austrijske logističke tvrtke Rail Cargo Austria AG (RCA) koja je jedna od četiri najveće europske tvrtke u željezničkom prijevozu robe u većini zemalja srednje i jugoistočne Europe. Osim što joj se otvara novo tržište u Hrvatskoj, nudi joj se i mogućnosti strateškog partnerstva. To je, među ostalim, istaknuto na nedavnoj proslavi početka rada te tvrtke kojoj je nazočio i direktor Austrijskog ureda za vanjsku trgovinu Roman Rauch te državni tajnik u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture Danijel Mileta.

U Express-Interfrachtu Croatia ističu da su spajanjem tvrtki iz željezničke špedicije i logistike postali važan igrač na hrvatskom tržištu prijevozne logistike sa širokim izborom usluga za uvoz, izvoz i prijevoz robe. Žele intenzivirati svoje poslovne odnose s tvrtkom HŽ-Cargo, a ističu i potrebu za snažnim partnerom, posebice na dionicama prema hrvatskim lukama u Rijeci, Zadru, Splitu i Pločama.

Pritom treba istaknuti i da se osnivanjem tvrtke Express-Interfracht Croatia nudi još veći opseg usluga prijevoza, a uključuje cestovni, željeznički, avionski i brodski prijevoz te carinjenje i skladištenje.

Što se tiče poslovanja tvrtki koje su se spojile u novu, zagrebački Raabersped prošlu je godinu završio s 63 milijuna kuna prometa, a Transeuropa s 12 milijuna kuna.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik