Otvoren novi hotel na Banovom brdu

Bez autora
Mar 22 2010

Komapanija Veg tehnolodži (WEG Tehnology) otvorila je u beogradskom naselju Banovo brdo hotel "Balkan garni", u koji je uložila više od milion evra. Hotel ima 25 soba, tip je hotela garni, što znači da nudi noćenje sa doručkom. Hotel je trenutno kategorisan sa dve zvezdice, ali nudi luksuz hotela sa četiri zvezdice. Sobe su, pored ostalog, opremljene LCD televizorima, klima uređajima i besplatnim internetom. Hotel nudi besplatan prevoz od aerodroma do hotela, poseduje konferencijsku salu sa 100 mesta, a nalazi se u sklopu tržnog centra u Požeškoj ulici. Razlog otvaranja hotela na Banovom brdu je nedostatak smeštajnih kapaciteta u tom delu grada, ali i blizina izletišta Košutnjak i Ada Ciganlija, kao i Beogradskog sajma. Veg 2005. kupila je Hotel "Balkan" u centru Beograda i motel "Velika Plana". Ta kompanija trenutno radi na izgradnji hotelsko-apartmanskog kompleksa u Brzeću na Kopaoniku, koji sadsrži 80 apartmana.

Otvoren novi hotel na Banovom brduKomapanija Veg tehnolodži (WEG Tehnology) otvorila je u beogradskom naselju Banovo brdo hotel "Balkan garni", u koji je uložila više od milion evra.

Kako je kazala direktor marketinga kompanije Veg Tijana Katalinić, hotel ima 25 soba, tip je hotela garni, što znači da nudi noćenje sa doručkom.

- Hotel je trenutno kategorisan sa dve zvezdice, ali nudi luksuz hotela sa četiri zvezdice. Sobe su, pored ostalog, opremljene LCD televizorima, klima uređajima i besplatnim internetom - kazale je ona i didala da hotel nudi besplatan prevoz od aerodroma do hotela, poseduje konferencijsku salu sa 100 mesta, kao i da se nalazi u sklopu tržnog centra u Požeškoj ulici.

- Razlog otvaranja hotela na Banovom brdu je nedostatak smeštajnih kapaciteta u tom delu grada, ali i blizina izletišta Košutnjak i Ada Ciganlija, kao i Beogradskog sajma - objasnila je Katalinić i dodala da je Veg 2005. kupila Hotel "Balkan" u centru Beograda i motel "Velika Plana", kao i da ta kompanija trenutno radi na izgradnji hotelsko-apartmanskog kompleksa u Brzeću na Kopaoniku, koji sadsrži 80 apartmana.

Ona je objasnila da je reč o investiciji od sedam milona evra, koja treba da bude završena u junu ove godine, a da je ideja da se deo apartmana proda, a deo ostane u sastavu hotelskog lanca 'Balkan'.

Direktorka Turističke organizacije Beograda (TOB) Jasna Dimitrijević izrazila je zadovoljsvo što je Beograd dobio još jedan hotel i istakla da glavnom gradu potrebno najmanje oko 15.000 ležajeva.

- U Beogradu trenutno u hotelima ima oko 7.000 ležajeva, a sa svim ostalim smeštajnim kapacitetima broj ležajeva je oko 10.000. Svaka inicijativa i dovršeni poslovi u oblasti hotelijerstva su dobrodošli - kazala je ona.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik