Ove sezone 15 plavih zastavica

Bez autora
Jun 06 2012

Svečano su podignute prve plave zastavice, internacionalno priznanje za ekologiju i kvalitet usluga – u utorak na dijelu plaže Jaz – na kupalištima Escallera, Blue Beach i Beach Life. Zastavice su na jarbole podigle rukometašice Budućnosti – Dragana Cvijić i Milena Knežević, kao i Dragan Maslovar predsjednik FK Grbalj. Osim na ova kupališta nadomak Budve, po odluci Međunarodnog žirija, Plave zastavice će se ovog ljeta vijoriti i na plažama: Club Hotel Rivijera – Njivice, Cuba Libre – i Porto Žanjice, Stevuzo, zatim uvala Dobreč, Kaladrovo i Plavi horizonti. Prema očekivanju,najviše zastavica vioriće sa na desetak kilometara dugačkoj plaži kod Ulcinja: Almar, Evropa beach, Safari, Tropicana, MCM beach i Copacabana. Kampanja Plava zastavica ove godine slavi jubilej - 25. godina uspješnog sprovođenja programa Međunarodne mreže ekoloških nevladinih organizacija, Fondacije za ekološko obrazovanje.

Ove sezone 15 plavih zastavicaSvečano su podignute prve plave zastavice, internacionalno priznanje za ekologiju i kvalitet usluga – u utorak na dijelu plaže Jaz – na kupalištima Escallera, Blue Beach i Beach Life.

Zastavice su na jarbole podigle rukometašice Budućnosti – Dragana Cvijić i Milena Knežević, kao i Dragan Maslovar predsjednik FK Grbalj...

Osim na ova kupališta nadomak Budve, po odluci Međunarodnog žirija, Plave zastavice će se ovog ljeta vijoriti i na plažama: Club Hotel Rivijera – Njivice, Cuba Libre – i Porto Žanjice, Stevuzo, zatim uvala Dobreč, Kaladrovo i Plavi horizonti.. Prema očekivanju,najviše zastavica vioriće sa na desetak kilometara dugačkoj plaži kod Ulcinja: Almar, Evropa beach, Safari, Tropicana, MCM beach i Copacabana....

Kampanja Plava zastavica ove godine slavi jubilej - 25. godina uspješnog sprovođenja programa Međunarodne mreže ekoloških nevladinih organizacija, Fondacije za ekološko obrazovanje.

Ovaj simbol prestižnog priznanja biće istaknut na 3098 plaža i 646 marina u 36 država sjeverne hemisfere. Shodno kalendarsko-klimatskom dolasku ljeta, odluka za dodjelu Plavih zastavica u zemljama jugu planete, objaviće se početkom septembra.

Juče su na Jazu dodijeljena priznanja najboljim autorima učeničkih zadataka na temu ekologije i očuvanja.

Svih 19 crnogorskih nosilaca Plavih zastavica – kandidovanih od strane našeg Nacionalnog žirija – Međunarodna tuiristička arbitraža je ocijenila da zaslužuju obilježje visokih standarda ekologije i opsega usluga na plažama u 2012 godini.

U tzv. Pilot-fazi za ekskluzivne marine, uvršten je sve čuveniji tivatski Porto Montengro.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik