Oživeće hotel i jezero

Bez autora
Apr 04 2011

Obnova nekada velelepnog hotela „Jezero“, na Borskom jezeru, koji zaključan čami punih sedam godina, počeće, konačno, ovog leta. Sagrađen pre gotovo tri decenije parama Borskog kombinata bakra, sada će biti i obnovljen novcem ove kompanije i podsticajnim parama iz budžeta Srbije, da bi podstakao velike ambicije borske opštine u razvoju turizma, a u obnovu će, u prvoj fazi, biti uloženo 2,7 miliona dolara. U borskoj opštinskoj upravi izložen je i projekat obnove ovog hotela, udaljenog od Bora oko 20 kilometara. Obnovljeni hotel presudno će uticati na turistički preporod celog crnovrškog područja, koje za uživanje nudi Borsko jezero, jedno od najlepših u Srbiji, veliko skijalište, uređeno lovište i čuvene Zlotske pećine. Fasada sada zapuštenog hotela, na samoj obali Borskog jezera, biće oplemenjena kvalitetnim drvetom, a novo ruho dobiće i hotelski restorani, kongresna sala i terase.

Oživeće hotel i jezeroObnova nekada velelepnog hotela „Jezero“, na Borskom jezeru, koji zaključan čami punih sedam godina, počeće, konačno, ovog leta.

Sagrađen pre gotovo tri decenije parama Borskog kombinata bakra, sada će biti i obnovljen novcem ove kompanije i podsticajnim parama iz budžeta Srbije, da bi podstakao velike ambicije borske opštine u razvoju turizma, a u obnovu će, u prvoj fazi, biti uloženo 2,7 miliona dolara.

U borskoj opštinskoj upravi izložen je i projekat obnove ovog hotela, udaljenog od Bora oko 20 kilometara, a predsednik borske opštine Nebojša Videnović kaže da će obnovljeni hotel presudno uticati na turistički preporod celog crnovrškog područja, koje za uživanje nudi Borsko jezero, jedno od najlepših u Srbiji, veliko skijalište, uređeno lovište i čuvene Zlotske pećine.

Kako je projektom predviđeno, fasada sada zapuštenog hotela, na samoj obali Borskog jezera, biće oplemenjena kvalitetnim drvetom, a novo ruho dobiće i hotelski restorani, kongresna sala i terase. Biće obnovljen i pokriveni bazen za kupanje, veliki ulazni hol hotela, spa-centar, kuglana i ostali prostori i hotelske sobe, a obnova će teći fazno, ove i narednih godina.

Od posebnog je značaja to što će uporedo biti obnovljen i veliki kompleks sportskih terena na samoj obali velikog kristalno bistrog Borskog jezera, veštačke akumulacije koja je ovde stvorena pedesetih godina prošlog veka da bi se obezbedilo dovoljno vode za industrijske pogone Borskog kombinata bakra. I kada hotel ovih godina nije radio, jezero je lepo uređenom plažom i kampom privlačilo mnoge kupače i ljubitelje prirode iz cele Timočke krajine i Srbije. Svojom bistrom vodom, dubine i do 70 metara, jezero privlači i sportske ribolovce.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik