Pet cena za taksi od aerodroma

Bez autora
Nov 03 2010

Umesto tri fiksna iznosa za vožnju taksijem od aerodroma do grada biće usvojena odluka da ih bude pet. Cena za prvu do 1.500, za poslednju veća od 3.800 dinara. S obzirom na to da je reč o najbližoj i najudaljenijoj zoni, izvesno je da će cena za prvu biti do 1.500, a za poslednju veća od 3.800 dinara.Građani koji odluče da krenu taksijem sa Aerodroma „Nikola Tesla" ka ostalim delovima grada, voziće se po fiksnim cenama, ali umesto nedavno najavljene tri, najverovatnije će važiti pet cena.

Pet cena za taksi od aerodromaUmesto tri fiksna iznosa za vožnju taksijem od aerodroma do grada biće usvojena odluka da ih bude pet. Cena za prvu do 1.500, za poslednju veća od 3.800 dinara.

S obzirom na to da je reč o najbližoj i najudaljenijoj zoni, izvesno je da će cena za prvu biti do 1.500, a za poslednju veća od 3.800 dinara.

Građani koji odluče da krenu taksijem sa Aerodroma „Nikola Tesla" ka ostalim delovima grada, voziće se po fiksnim cenama, ali umesto nedavno najavljene tri, najverovatnije će važiti pet cena.

Ovo pravilo neće važiti u suprotnom smeru, odnosno za one koji se odluče da taksijem stignu do aerodroma.

Konačan dogovor o svemu ovome između grada i sindikata taksista još nije postignut ali, kako potvrđuje član Gradskog veća Dejan Mali, prvobitna ideja o fiksnoj ceni taksi usluga biće izmenjena uvođenjem još dve zone. Bilo je planirano da postoje tri zone, gde bi vožnja u prvoj koštala 1.500 dinara, u drugoj 2.500, a u trećoj 3.800 dinara.

"Fiksna cena vožnje taksijem važiće samo od aerodroma ka različitim delovima grada. Moguće je da uvedemo još dve dodatne zone, jednu u okviru prve zone koja će biti najbliža aerodromu, i drugu koja je modifikacija treće zone kao najdalje u odnosu na aerodrom. Ne bih da prejudiciram, jer ćemo preciznu odluku doneti u četvrtak. Kada je reč o tehničkim uslovima, kao što su kamere, rampa i infopult, bez kojih se ove mere ne mogu primenjivati, oni se upravo obezbeđuju", rekao je Dejan Mali.

Dve nove zone imale bi i cene u skladu sa kilometražom, te je izvesno da bi vožnja u prvoj bila jeftinija od 1.500 dinara, dok bi u drugoj bila skuplja od 3.800 dinara. Građani već negoduju jer ne vide rešenje u velikom broju zona.

U sindikatu taksi vozača Nezavisnost potvrđuju da između njih i predstavnika grada postoje izvesne nesuglasice oko broja zona, ali navode da su na putu da ih reše.

"Danas imamo sastanak sa predstavnicima Direkcije za javni prevoz, a u četvrtak nastavljamo pregovore sa gradskim čelnicima. I dalje zastupamo stanovište da treba uvesti više zona, tačnije, šest-sedam, kako niko ne bi bio oštećen i svoj stav smo uputili gradu još 21. oktobra, ali nikakav zvanični dokument nismo dobili od njih. Postoji predlog da se uvedu još dve zone, mada ništa nije precizirano osim da bi jedna bila u samom centru, a druga na rubu grada", rekao je Mihajlo Čubranović.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik