Petrovac: Postavljen kamen temeljac za hotel Rivijera kristal

Bez autora
Nov 12 2012

Sipanjem nekoliko lopata betona simbolično je označeno postavljanje kamena temeljca za hotel Rivijera kristal u Petrovcu, čime su ministar održivog razvoja i turizma Predrag Sekulić i vlasnik kompanije Euromiks trejd Miloš Perović ozvaničili početak izgradnje luksuznog hotela sa pet zvjezdica. Ukupna vrijednost investicije je 32 miliona eura. Završetak svih radova predviđen je početkom 2015. godine. Nakon dvije i po godine, Petrovac će dobiti hotel koji će ispuniti uslove da bude kategorisan sa pet plus zvjezdica. U pitanju je projekat zajedničke investicije Hotelske grupe Budvanska rivijera i kompanije Euromiks trejd, koju je podržao njemački investicioni fond DEG i investitoru odobrio kredit od 13 miliona eura, o čemu je juče potpisan ugovoru koji predstavlja značajnu podršku turističkoj privredi Crne Gore.

Petrovac: Postavljen kamen temeljac za hotel Rivijera kristalSipanjem nekoliko lopata betona simbolično je označeno postavljanje kamena temeljca za hotel Rivijera kristal u Petrovcu, čime su ministar održivog razvoja i turizma Predrag Sekulić i vlasnik kompanije Euromiks trejd Miloš Perović ozvaničili početak izgradnje luksuznog hotela sa pet zvjezdica.

Ukupna vrijednost investicije je 32 miliona eura. Završetak svih radova predviđen je početkom 2015. godine. Nakon dvije i po godine, Petrovac će dobiti hotel koji će, kako je najavljeno, ispuniti uslove da bude kategorisan sa pet plus zvjezdica. U pitanju je projekat zajedničke investicije Hotelske grupe Budvanska rivijera i kompanije Euromiks trejd, koju je podržao njemački investicioni fond DEG i investitoru odobrio kredit od 13 miliona eura, o čemu je juče potpisan ugovoru koji predstavlja značajnu podršku turističkoj privredi Crne Gore.

- U ovom trenutku se na crnogorskoj obali počinje graditi desetak hotela visoke kategorije, što je predviđeno Master planom razvoja turizma do 2020. godine, a prve rezultate onoga što sada gradimo imaćemo za nekoliko godina. Čak i u ovom kriznim vremenima investitori su prepoznali crnogorski turizam kao njihovu veliku šansu, što je potvrda da je turizam u Crnoj Gori zaista naša zajednička velika razvojna šansa – rekao je ministar Sekulić.

Svečanosti ovim povodom u Petrovcu prisustvovali su i zamjenik njemačkog ambasadora u Crnoj Gori Olaf Poschke, gradonačelnici Budve i Bara Lazar Rađenović i Žarko Pavićević i predstavnici privrednih i društvenih organizacija.

- Hotel Rivijera kristal u Petrovcu biće ponos ovom turističkom krajoliku Crne Gore – kazao je Perović, koji je saopštio da će novi objekat imati 180 soba, wellnes i kongresni centar i da će ispunjavati sve standarde u oblasti energetike i zaštite životne sredine. Zapošljavaće 180 radnika tokom turističke sezone, a u njemu će se obrazovati i usavršavati kadar za njegove potrebe.

Ovaj značajni projekat rezultat je ugovora o zajedničkoj gradnji HG Budvanska rivijera, koja je ustupila zemljište od 3.000 kvadrata na lokaciji bivšeg hotela Oliva kompaniji Euromiks trejd, koja će finansirati izgradnju. Ugovorom o zajedničkoj gradnji predviđeno je da 32 sobe i 16 apartmana u kategoriji pet plus zvjezdica, pripadne Budvanskoj riivijeri, dok će preostali dio hotela, 94 sobe i 20 apartmana, kao i drugi sadržaji biti u vlasništvu kompanije Euromiks trejd.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik