Podrška Madrida projektu “Beograd 2020”

Bez autora
Jun 04 2012

U Gradskoj kući u Madridu u petak, 1. juna, u prisustvu ambasadorke Republike Srbije u Madridu Jele Baćović, predstavljen je projekat kandidature Beograda za Evropsku prestonicu kulture 2020. godine. Predstavnici projekta “Beograd 2020” Aleksandar Peković i Marko Maršićević predstavili su projekat kandidature generalnoj direktorki Sektora za planiranje i evaluaciju grada Madrida Karloti Alvarez Baso. Ekspert za oblast kulture i dobar poznavalac projekta EPK, Alvarez Baso prepoznala je vrednosti našeg projekta i istakla značaj jače saradnje dva grada. Dogovorena podrška kandidaturi Beograda za EPK biće tehnički realizovana u narednim danima, čime Beograd dobija dvanaestog evropskog partnera, špansku prestonicu Madrid, ujedno i prvog saveznika iz jugozapadne Evrope.

Podrška Madrida projektu “Beograd 2020”U Gradskoj kući u Madridu u petak, 1. juna, u prisustvu ambasadorke Republike Srbije u Madridu Jele Baćović, predstavljen je projekat kandidature Beograda za Evropsku prestonicu kulture 2020. godine.

Predstavnici projekta “Beograd 2020” Aleksandar Peković i Marko Maršićević predstavili su projekat kandidature generalnoj direktorki Sektora za planiranje i evaluaciju grada Madrida Karloti Alvarez Baso.

Ekspert za oblast kulture i dobar poznavalac projekta EPK, Alvarez Baso prepoznala je vrednosti našeg projekta i istakla značaj jače saradnje dva grada. Dogovorena podrška kandidaturi Beograda za EPK biće tehnički realizovana u narednim danima, čime Beograd dobija dvanaestog evropskog partnera, špansku prestonicu Madrid, ujedno i prvog saveznika iz jugozapadne Evrope.

Saradnja Beograda i Madrida predstavlja veliku šansu u domenu kulturne i naučne saradnje, kao i razmene u oblasti turizma. Stara i bogata kultura Iberijskog poluostrva predstavlja važan okvir i daje veliku inspiraciju za buduću saradnju.

Spojeni su različiti gradovi i kulture do sada. Od Baltika preko Atine do hispano kulture na jugozapadu. To otvara velike mogućnosti za dalji razvoj i značajnu međunarodnu ulogu Beograda, rekao je  Aleksandar Peković, predsednik Odbora “Beograd 2020”.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik