Pohorje zbog prosvjeda odustalo od animiranja hrvatskih skijaša

Bez autora
Dec 05 2012

Zbog javnih prosvjeda u Mariboru, ali i nekih negativnih reakcija javnosti, skijaški športski centar Pohorje odustao je od akcije kojom je subvencioniranim cijenama želio u ovoj sezoni privući više hrvatskih posjetitelja. Paket "Zagrepčanka" nudio je skijašima iz Zagreba i okolice neograničeno noćno skijanje od utorka do subote te karte za skijanje svake subote ujutro do kraja sezone za samo 99 eura, ali se od njega u zadnji trenutak odustalo. Paket-aranžman i dugoročni projekt kojim su Pohorje u hrvatskim medijima s kojima su već imali sklopljene ugovore željeli su reklamirati kao odličnu i vrlo blizu destinaciju bili su prisiljeni otkazati. Do toga je došlo zbog izrazito negativne kampanje u slovenskim medijima, ali i nezadovoljstva Mariborčana koji za sličan skijaški aranžman moraju platiti 295 eura.

Pohorje zbog prosvjeda odustalo od animiranja hrvatskih skijašaZbog javnih prosvjeda u Mariboru, ali i nekih negativnih reakcija javnosti, skijaški športski centar Pohorje odustao je od akcije kojom je subvencioniranim cijenama želio u ovoj sezoni privući više hrvatskih posjetitelja.

Paket "Zagrepčanka" nudio je skijašima iz Zagreba i okolice neograničeno noćno skijanje od utorka do subote te karte za skijanje svake subote ujutro do kraja sezone za samo 99 eura, ali se od njega u zadnji trenutak odustalo, pišu u srijedu slovenski mediji.

Direktor športskog centra Pohorje Srečko Vilar izjavio je za ljubljansko "Delo" da su paket-aranžman i dugoročni projekt kojim su Pohorje u hrvatskim medijima s kojima su već imali sklopljene ugovore željeli reklamirati kao odličnu i vrlo blizu destinaciju bili prisiljeni otkazati.

Kako je naveo, do toga je došlo zbog "izrazito negativne kampanje u slovenskim medijima", ali i nezadovoljstva Mariborčana koji za sličan skijaški aranžman moraju platiti 295 eura.

"Regija i naš centar imat će zbog otkazivanja ovog projekta na dugi rok poslovnu štetu", ustvrdio je Vilar.

Kako navodi vodeći slovenski list, bilo je predviđeno da se niža cijena aranžmana za hrvatske skijaše pokrije iz sredstava za turističku promociju Slovenije u nekim hrvatskim medijima, za što je bilo predviđeno dva milijuna kuna, ali su se rezerve s tim u vezi pojavile i kod hrvatskih partnera, zbog negativnog ozračja uzrokovanog javnim prosvjedima u slovenskim gradovima, posebice Mariboru, koji traju već drugi tjedan.

"Projekt je inače bio vrlo dobro pripremljen", rekao je za "Delo" Goran Kukovačec, direktor marketinga "Radija Kaj" koji je s medijima iz skupine "24 sata" trebao biti uključen u promoviranje Pohorje kao "lokalnog" hrvatskog skijališta zbog njegove blizine Zagrebu.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik