Pohvale Svjetske turističke organizacije

Bez autora
Feb 15 2011

Hrvatska je uspješna turistička priča, među rijetkima u svijetu koja je imala dobre rezultate prošle godine, a sve govori da će i ove godine uspjeti zadržati stabilan turistički rast, istaknuo je glavni tajnik Svjetske turističke organizacije (UNWTO) Taleb Rifai nakon potpisivanja Memoranduma o suradnji s hrvatskim ministrom turizma Damirom Bajsom u sjedištu te organizacije u Madridu. Riječ je o prvom službenom posjetu nekog hrvatskog ministra sjedištu UNWTO-a, a Bajs i njegov tim rade sve kako bi hrvatski turizam ostao uspješan, pri čemu slijede savjete i preporuke UNWTO-a, kao što su javno-privatno partnerstvo, potpisivanje ugovora i oslanjanje na tour operatere te sezonski vizni režim. Dio memoranduma je i organizacija prvog UNWTO-ova svjetskog kongresa turističkih novinara, koji će se održati u rujnu u Zagrebu, s oko 500 sudionika iz cijelog svijeta.

Pohvale Svjetske turističke organizacijeHrvatska je uspješna turistička priča, među rijetkima u svijetu koja je imala dobre rezultate prošle godine, a sve govori da će i ove godine uspjeti zadržati stabilan turistički rast, istaknuo je glavni tajnik Svjetske turističke organizacije (UNWTO) Taleb Rifai nakon potpisivanja Memoranduma o suradnji s hrvatskim ministrom turizma Damirom Bajsom u sjedištu te organizacije u Madridu.

Dodavši kako je riječ o prvom službenom posjetu nekog hrvatskog ministra sjedištu UNWTO-a, Rifai je naglasio da Bajs i njegov tim rade sve kako bi hrvatski turizam ostao uspješan, pri čemu slijede savjete i preporuke UNWTO-a, kao što su javno-privatno partnerstvo, potpisivanje ugovora i oslanjanje na tour operatere te sezonski vizni režim.

Dio memoranduma je i organizacija prvog UNWTO-ova svjetskog kongresa turističkih novinara, koji će se održati u rujnu u Zagrebu, s oko 500 sudionika iz cijelog svijeta. To će biti prilika da se Hrvatska dodatno promovira kao turistička zemlja u brojnim svjetskim medijima, istaknuo je Bajs.

Dodao je da su stručnjaci UNWTO-a u posljednje četiri godine često konzultirani pri izradi akcijskih planova za hrvatski turizam, zbog čega su postignuti pozitivni turistički rezultati u 2009. i 2010.

Bajs vjeruje da će nemiri u Egiptu i državama na sjeveru Afrike potaknuti redistribuciju putnika u neke druge zemlje na Mediteranu, među kojima i u Hrvatsku. Dugoročno gledano, UNWTO ipak vjeruje u pozitivan rezultat i u tim zemljama jer su previše važne za svjetski turizam.

Rifai kaže da će u Europi ove godine, prema prognozama UNWTO-a, broj međunarodnih turističkih dolazaka porasti od 2 do 4 posto, što je više od svjetskog prosjeka, a u tome će europski Mediteran imati najbolje rezultate, prenosi Hina.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik