Prodato 36.000 ski-karata više nego lane

Bez autora
Apr 26 2011

U ski-centrima Srbije prethodnu zimsku sezonu obeležili su vrlo dobri rezultati, jer je na Kopaoniku, Zlatiboru i Staroj planini prodato više od 131.000 ski karata, što je za oko 36.000 više u odnosu na prošlogodišnju sezonu. O uspešnosti sezone govori i podatak da je na stazama Kopaonika dnevno skijalo više od 4.000 skijaša, a u ski-centru Tornik na Zlatiboru od početka sezone dnevno je na stazama uživalo i do 1.500 skijaša. Velika posećenost, s obzirom na mali broj smeštajnih kapaciteta, zabeležena je i u ski-centru na Staroj planini, te je na stazama ovog skijališta dnevno skijalo više od 700 skijaša. U tom preduzeću ukazuju da je sezonu obeležio i nedostatak prirodnih padavina, ali da su, zahvaljujući sistemima za veštačko osnežavanje, ljubitelji zimskih sportova uživali u odlično pripremljenim stazama gotovo pet meseci.

Prodato 36.000 ski-karata više nego laneU ski-centrima Srbije prethodnu zimsku sezonu obeležili su vrlo dobri rezultati, jer je na Kopaoniku, Zlatiboru i Staroj planini prodato više od 131.000 ski karata, što je za oko 36.000 više u odnosu na prošlogodišnju sezonu, ocenila su danas "Skijališta Srbije."

O uspešnosti sezone govori i podatak da je na stazama Kopaonika dnevno skijalo više od 4.000 skijaša, a u ski-centru Tornik na Zlatiboru od početka sezone dnevno je na stazama uživalo i do 1.500 skijaša.

Velika posećenost, s obzirom na mali broj smeštajnih kapaciteta, zabeležena je i u ski-centru na Staroj planini, te je na stazama ovog skijališta dnevno skijalo više od 700 skijaša.
 
U tom preduzeću ukazuju da je sezonu obeležio i nedostatak prirodnih padavina, ali da su, zahvaljujući sistemima za veštačko osnežavanje, ljubitelji zimskih sportova uživali u odlično pripremljenim stazama gotovo pet meseci.

Prekida u radu ski-centara nije bilo, a u toku sezone proizvedeno je oko 900.000 metara kubnih veštačkog snega.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik