Profit oporavlja banje

Bez autora
Nov 11 2010

Slovenačke Terme Olimija, nude "velnes-spa" uslugu pre svega za imućniju klijentelu, ali su ipak pune tokom čitave godine. Njihova poslovna politika je da je uvek pravi trenutak za investiranje i zato su baš u vreme krize uložili čak 15 miliona evra u nove "velnes" sadržaje. Klijentelu njihovih banja čine uglavnom klijenti koji dolaze na "velnes" program. Bolnice šalju pacijente na rehabilitaciju i ti gosti čine desetak odsto ukupnog broja gostiju. Ostalo su klijenti koji ovde dolaze na 'velnes' i 'spa' tretmane kao i na razne kongrese. Terme Olimija su pre šest godina kupile obližnje Tuheljske toplice u Hrvatskoj. Zastrašeni zbog mnogih neuspešnih privatizacija širom zemlje, radnici Tuhelja su sa rezervom dočekali novog gazdu. U roku od dve godine sve što je kupoprodajnim ugovorom predviđeno novi gazda je i ispunio.

Profit oporavlja banjeDa li će slovenačke Terme Olimija graditi na Paliću moderni "velnes spa" centar znaće se do kraja meseca, po završetku pregovora Ministarstva ekonomije i menadžmenta "Olimije".

Uskoro će se znati i ko će biti strateški partner Vrnjačkoj banji.

Slovenačke Terme Olimija, nude "velnes-spa" uslugu pre svega za imućniju klijentelu, ali su ipak pune tokom čitave godine. Njihova poslovna politika je da je uvek pravi trenutak za investiranje i zato su baš u vreme krize uložili čak 15 miliona evra u nove "velnes" sadržaje.

Vasja Čretnik iz Terme Olimija kaže da klijentelu njihovih banja čine uglavnom klijenti koji dolaze na "velnes" program.

"Bolnice nam šalju pacijente na rehabilitaciju i ti gosti čine desetak odsto ukupnog broja gostiju. Ostalo su klijenti koji ovde dolaze na 'velnes' i 'spa' tretmane kao i na razne kongrese", kaže Čretnik.

Terme Olimija su pre šest godina kupile obližnje Tuheljske toplice u Hrvatskoj. Zastrašeni zbog mnogih neuspešnih privatizacija širom zemlje, radnici Tuhelja su sa rezervom dočekali novog gazdu. U roku od dve godine sve što je kupoprodajnim ugovorom predviđeno novi gazda je i ispunio.

"Zadovoljni smo svim stvarima koje su se dogodile nakon privatizacije. Nakon šest godina, mi smo najveći kupališni centar u Hrvatskoj i imamo najveći svet sauna u zemlji", rekao je Robert Kolarić iz Tuheljskih toplica u Hrvatskoj.

Srpske banje imaju mnogo dužu tradiciju od slovenačkih i hrvatskih, ali se u njih nije decenijama ozbiljnije ulagalo. Za razvoj srpskih banja potrebno je mnogo novca i dobar strateški partner sa dobrim namerama.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik