Projekti s Italijom

Bez autora
Feb 07 2011

Upravni odbor saradnje Crne Gore i Italije formirao je radne timove, precizirao datume počinjanja i završetka realizacije brojnih zajedničkih projekata i utvrdio ostale bitne detalje. Na današnjoj sjednici Upravnog odbora predstavljeni su Master plan za razvoj turizma u Opštini Žabljak i projekat Putevima sira, kojim se stimuliše proizvodnja uz puno angažovanje lokalnog stanovništva. Ministar održivog razvoja i turizma, Predrag Sekulić i generalni direktor italijanskog Ministarstva za zaštitu životne sredine, kopna i mora, Korado Klini /Corrado Clini/, razmotrili su i druge projekte održivog razvoja u sektoru turizma, poljoprivrede i prostornog planiranja. Izuzetna je podršku italijanskog Ministarstva, koja je doprinijela značajnijem prepoznavanju životne sredine i prirodnih resursa u Crnoj Gori, kao osnove ukupnog ekonomskog rasta i razvoja. Upravo takvim pristupom italijanska strana podstiče i pomaže relevantne subjekte u Crnoj Gori na međusektorski i koordinisan pristup u korišćenju sopstvenih resursa, stimulisanje održive proizvodnje i uopšte kreiranje održivog turističkog proizvoda, pozicioniranog i prepoznatog na međunarodnom nivou.

Projekti s ItalijomUpravni odbor saradnje Crne Gore i Italije formirao je radne timove, precizirao datume počinjanja i završetka realizacije brojnih zajedničkih projekata i utvrdio ostale bitne detalje.

Na današnjoj sjednici Upravnog odbora predstavljeni su Master plan za razvoj turizma u Opštini Žabljak i projekat Putevima sira, kojim se stimuliše proizvodnja uz puno angažovanje lokalnog stanovništva.

Ministar održivog razvoja i turizma, Predrag Sekulić i generalni direktor italijanskog Ministarstva za zaštitu životne sredine, kopna i mora, Korado Klini /Corrado Clini/, razmotrili su i druge projekte održivog razvoja u sektoru turizma, poljoprivrede i prostornog planiranja, saopšteno je iz Ministarstva turizma.

Sekulić je naglasio izuzetnu podršku italijanskog Ministarstva, koja je doprinijela značajnijem prepoznavanju životne sredine i prirodnih resursa u Crnoj Gori, kao osnove ukupnog ekonomskog rasta i razvoja.

„Upravo takvim pristupom italijanska strana podstiče i pomaže relevantne subjekte u Crnoj Gori na međusektorski i koordinisan pristup u korišćenju sopstvenih resursa, stimulisanje održive proizvodnje i uopšte kreiranje održivog turističkog proizvoda, pozicioniranog i prepoznatog na međunarodnom nivou", rekao je Sekulić.

On je ocijenio da se sa ovakvim projektima omogućava unaprijeđenje tehničkih kapaciteta i povezivanje nacionalnih sa evropskim centrima po pitanju praćenja i kontrole kvaliteta pojedinih segmenata životne sredine.

"Takvim pristupom pruža se izuzetna podrška sprovođenju ukupnih promjena i reformi sistema upravljanja životnom sredinom u skladu sa standardima i politikama EU", zaključio je Sekulić.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik