Provod u akva-parkovima

Bez autora
Aug 01 2012

Srbija je ove godine bogatija za nekoliko akva-parkova. Koliko su oni bili neophodni, najbolje govori podatak da su svi bazeni puni, a vikendima su svi akva-parkovi krcati. "Zahvaljujući" krizi, mnogi su more morali da zamene za bazene, pa u upravama akva-parkova zadovoljno trljaju ruke. Stanovnici Vojvodine kupaju se u "Petrolendu" u Bačkom Petrovcu, građanima Beograda najbliži je "Izvor" u Aranđelovcu, centralna Srbije se "brčka" u akva-parku u Jagodini, a jug provodi dane kompleksu u Sokobanji. U jagodinskom akva-parku su prezadovoljni posetom, pogotovo kada se uzme u obzir da je ove godine otvoreno nekoliko akva-parkova. Dnevno je po 500 posetilaca manje nego lane, ali je mnogo prijatnije. Lane je bilo i po 7.000 gostiju, ali ovog leta ima manje kišovitih dana, pa će konačan broj kupača biti veći.

Provod u akva-parkovimaSrbija je ove godine bogatija za nekoliko akva-parkova. Koliko su oni bili neophodni, najbolje govori podatak da su svi bazeni puni, a vikendima su svi akva-parkovi krcati.

"Zahvaljujući" krizi, mnogi su more morali da zamene za bazene, pa u upravama akva-parkova zadovoljno trljaju ruke. Stanovnici Vojvodine kupaju se u "Petrolendu" u Bačkom Petrovcu, građanima Beograda najbliži je "Izvor" u Aranđelovcu, centralna Srbije se "brčka" u akva-parku u Jagodini, a jug provodi dane kompleksu u Sokobanji.

- Mi smo prezadovoljni posetom, pogotovo kada se uzme u obzir da je ove godine otvoreno nekoliko akva-parkova - kaže Zoran Gligorijević, direktor jagodinskog akva-parka.

- Dnevno je po 500 posetilaca manje nego lane, ali je mnogo prijatnije. Lane je bilo i po 7.000 gostiju, ali ovog leta ima manje kišovitih dana, pa će konačan broj kupača biti veći. Drago nam je što se Srbija razvija u pravcu akva-parkova, jer su nekada bili dostupni samo bogatijoj klijenteli, dok danas uživaju i stanovnici Srbije sa prosečnom dubinom džepa. Svi smeštajni kapaciteti su popunjeni, a mi se trudimo da, pored bezbednosti koju obezbeđujemo, svake godine ponudimo i nešto novo.

Tako se u ponedeljak otvara osmi bazen - dečji gusarski brod.

Jagodinski akva-park je od Beorgada udaljen 156 kilometara. Dnevna ulaznica za odrasle je 500, a decu 300 dinara. Deca do sedam godina ne plaćaju ulaz, a u Petrolendu do visine od 90 santimetara, što odgovara prosečnoj visini deteta od tri godine. Deca do 140 santimetara (oko 10 godina) plaćaju dnevnu ulaznicu od 400, a zatim od 650 i odrasli 800 dinara. Petrolend se prostire na 20 hektara i ima 20 tobogana. Iz Novog Sada do Bačkog Petrovca lako se stiže i međugradskim prevozom. Od Beograda udaljen je 110 kilometara i najbolje je otići kolima.

Beogradu je, dakle, bliži akva-park u Aranđelovcu (75 kilometara), gde dnevna ulaznica košta 600, a dečja 300 dinara. Vikendom su cene 800, za odrasle, i 400 dinara za decu. Najjeftinija ulaznica je u Sokobanji, koja je 235 kilometara udaljena od Beograda. Karta za odrasle je 260, a decu 160 dinara.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik