Prvi zrakoplov SkyWork Airlinesa sletio u Zračnu luku Zagreb

Bez autora
Oct 29 2012

U ponedjeljak, 29. listopada, u 13.50 sati zrakoplov aviokompanije SkyWork Airlines prvi je put sletio u zagrebačku zračnu luku, povezujući tako Zagreb i švicarsku prijestolnicu Bern. Važan je to korak u unapređenju suradnje Hrvatske i Švicarske, ali i doprinos uspješnom poslovanju Zračne luke Zagreb, koja ove godine bilježi značajan rast međunarodnog prometa. SkyWork Airlines, aviokompanija iz Berna tako će od danas dva puta tjedno nuditi izravan let iz Zagreba za Bern, a od ljeta 2013. povezivat će švicarsku prijestolnicu i s gradovima na hrvatskoj obali, s Rijekom tri puta tjedno, sa Zadrom jednom tjedno i sa Splitom tri puta tjedno, dok će se frekvencija letova za Zagreb tada povećati na tri tjedno.

Prvi zrakoplov SkyWork Airlinesa sletio u Zračnu luku ZagrebU ponedjeljak, 29. listopada, u 13.50 sati zrakoplov aviokompanije SkyWork Airlines prvi je put sletio u zagrebačku zračnu luku, povezujući tako Zagreb i švicarsku prijestolnicu Bern.

Važan je to korak u unapređenju suradnje Hrvatske i Švicarske, ali i doprinos uspješnom poslovanju Zračne luke Zagreb, koja ove godine bilježi značajan rast međunarodnog prometa, ističe se u priopćenju ZLZ-a.

SkyWork Airlines, aviokompanija iz Berna tako će od danas dva puta tjedno nuditi izravan let iz Zagreba za Bern, a od ljeta 2013. povezivat će švicarsku prijestolnicu i s gradovima na hrvatskoj obali, s Rijekom tri puta tjedno, sa Zadrom jednom tjedno i sa Splitom tri puta tjedno, dok će se frekvencija letova za Zagreb tada povećati na tri tjedno. Nakon slijetanja zrakoplova i tradicionalnog „vodenog pozdrava“  na prigodnoj tiskovnoj konferenciji u VIP salonu Zračne luke Zagreb predsjednik Uprave ZLZ Miroslav Drljača, kao domaćin, pozdravio je zrakoplovom pristiglog Veleposlanika RH u Švicarskoj Aleksandra Heinu izvršnog direktora SkyWork Airlinesa Tomislava Langa, te voditelja SkyWork Travel Centra Marka Langa, sve uzvanike i predstavnike medija.

Miroslav Drljača je naglasio kako je dolazak nove zrakoplovne kompanije i otvaranje nove destinacije uvijek razlog za slavlje. Rezultat je to dobrih komunikacijskih i marketinških aktivnosti same Zračne luke Zagreb, ali i prepoznavanja atraktivnosti Zagreba kao gospodarske i turističke destinacije od strane prijevoznika. Istaknuo je da je SkyWork 13. prijevoznik u Zračnoj luci Zagreb, a Zagreb je u zimskom redu letenja 2012./2013. godine zračnim mostom povezan sa 25 međunarodnih destinacija u 17 zemalja.

Veleposlanik RH u Švicarskoj, Aleksandar Heina izjavio je kako je vijest o ovoj novouspostavljenoj vezi odlična vijest objasnivši da su preduvjet za daljnji razvoj dobrih odnosa Švicarske i Hrvatske upravo dobre transportne veze između dviju zemalja, koje olakšavaju komunikaciju među građanima.

Izvršni direktor SkyWork Airlinesa Tomislav Lang objasnio je koliko mu i osobno znači uspostava redovne linije između Berna i Zagreba. „Ponosan sam što nam je pošlo za rukom uspostaviti ovu značajnu vezu između dvije prijateljske države i zahvaljujem svima koji su nam pružali podršku kroz cijeli proces. Nećemo stati na ovome, za budućnost imamo velike planove, a ako je suditi po primijećenom interesu i u Bernu i u Zagrebu, uspjet ćemo ih ostvariti.“ Zračna luka Zagreb i ovom je suradnjom nastavila daljnji očekivani rast međunarodnog prometa,  kao i ispunjenje planiranog povećanja prometa putnika u 2012. godini od 2%, istaknuo je predsjednik uprave Zračne luke Zagreb.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik