Put do najpoželjnijeg odredišta za odmor

Bez autora
Apr 03 2011

U jednom od najvećih središta kontinentalnog turizma, u Termama Tuhelj, ove će se godine realizirati investicija vrijedna 12 milijuna eura. Naime, gradit će se novi hotel sa 4 zvjezdice i kongresnim centrom. Sve više gostiju, mnoga priznanja i progresivan rast koji su u relativno kratkom roku generirali, te i dalje veliki potencijali, osnovni su pokretači daljnjeg razvoja poslovanja, ali i utjecanja na razvoj okolice, koju sve više uključuju u svoju ponudu i potiču na dodatnu turističku aktivnost. Zato je osnovna vizija njihovog poslovanja - biti najpoželjnije odredište za odmor u kontinentalnom dijelu Hrvatske. Razvoj Terma Tuhelj u smislu gradnje i preuređenja objekata te u smislu osmišljavanja ponude vode s ciljem stvaranja prvog pravog wellness i spa-resorta u kontinentalnoj Hrvatskoj.

Put do najpoželjnijeg odredišta za odmorU jednom od najvećih središta kontinentalnog turizma, u Termama Tuhelj, ove će se godine realizirati investicija vrijedna 12 milijuna eura. Naime, gradit će se novi hotel sa 4 zvjezdice i kongresnim centrom.

»Sve više gostiju, mnoga priznanja i progresivan rast koji smo u relativno kratkom roku generirali, te i dalje veliki potencijali, osnovni su pokretači daljnjeg razvoja poslovanja, ali i utjecanja na razvoj okolice, koju sve više uključujemo u svoju ponudu i potičemo na dodatnu turističku aktivnost. Zato je osnovna vizija našeg poslovanja - biti najpoželjnije odredište za odmor u kontinentalnom dijelu Hrvatske. Razvoj Terma Tuhelj u smislu gradnje i preuređenja objekata te u smislu osmišljavanja naše ponude vodimo s ciljem stvaranja prvog pravog wellness i spa-resorta u kontinentalnoj Hrvatskoj«, govori direktorica Termi Tuhelj Ivana Kolar.

Na tu, u kriznim vremenima doista smjelu investiciju odlučili su se, kako navode u Tuhelju, zbog zahtjeva tržišta, sve više gostiju, kako poslovnih tako i gostiju orijentiranih prema wellness i spa-ponudi, a s ciljem da se zadrži vodeće mjesto na domaćem tržištu te podigne kvaliteta ponude samog resorta i regije u cjelini.

Investicija obuhvaća gradnju novog hotela sa 4 zvjezdice koji će se nadovezati na postojeći te preuređenje dijela postojećeg hotela i recepcije. Novi smještajni kapaciteti uključuju 130 dvokrevetnih soba (od čega šest apartmana) te moderan, djeljiv u manje dvorane, polivalentni kongresni centar za 450 osoba. Sve će biti povezano toplim hodnikom s postojećom recepcijom i ostalim sadržajima. Kongresni centar imat će dnevno svjetlo, polivalentne i multifunkcionalne dvorane, te vanjsku terasu. U sklopu hotela sagradit će se i podzemna garaža sa 80 parkirališnih mjesta. Objekt će biti uređen na razini kategorije više od 4 zvjezdice s obzirom na to da je namijenjen prije svega poslovnim i wellness-gostima više platežne moći.

»Novi dio hotela i preuređeni postojeći prostori omogućit će kategorizaciju cijelog objekta na razinu 4 zvjezdice te omogućiti zadržavanje primarnog položaja na wellness-tržištu u Hrvatskoj. Originalnim arhitektonskim rješenjima novi će se objekt izvrsno uklopiti s prirodom i postojećim objektima, posebno imajući u vidu blizinu dvorca Mihanović i činjenicu da je zemljište na kojem se gradi označeno kao zona zaštite kulturnog dobra«, napominje Kolar.

Upravo zbog toga hotel je projektiran u obliku tri srednje velika objekta povezana kongresnim centrom, toplim hodnicima i wellness-vrtom te omogućuje zadržavanje vizure i pogleda na dvorac Mihanović, kao i mogućnost korištenja parkova i fontana u svakom trenutku, što će činiti poseban dodatak wellness-ponudi. U sklopu projekta proširit će se postojeći wellness-centar gradnjom dodatne finske saune na otvorenom te dvije dodatne kabine za tretmane u spa i vita centru.

»Projekt se bazira na priči o termalnom blatu po kojemu smo prepoznatljivi, a koje ćemo još više uključiti u našu wellness-ponudu. Nju ćemo usavršiti te se bazirati isključivo na jedinstvenim prirodnim blagodatima koje posjedujemo - termalna voda, peloidno blato, bogatstvo zagorske flore, te iskustva i znanja naših terapeuta«, ističe direktorica.

Dizajn hotela potpisuje mlada zagrebačko-zagorska ekipa arhitekata, Mikelić-Vreš. Hotel će biti vrlo moderan i funkcionalan te će na najbolji način pomiriti suvremene trendove, karakteristike zagorskih brežuljaka i atmosferu između postojećeg objekta i baroknog dvorca Mihanović. Tom će investicijom smještajni kapaciteti Termi Tuhelj porasti na 270 soba, odnosno na više od 500 kreveta. Planirani završetak investicije je početak 2012. godine.

»Početkom travnja počinjemo graditi novi hotel i to će biti jedan od samo dva koji će se u ovoj godini uopće graditi u Hrvatskoj. U ovom smo trenutku u završnoj fazi izbora glavnog izvođača gradnje s kojim ćemo odmah nakom potpisivanja ugovora pripremiti plan i dinamiku gradnje. Službeno otvorenje radova bit će obilježeno velikim gospodarskim susretom za koji smo dobili i potvrdu posebnih gostiju«, najavljuje Ivana Kolar.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik