Qantas očekuje pad dobiti od čak 90 posto

Bez autora
Jun 05 2012

Australijska aviokompanija Qantas očekuje pad dobiti od čak 90 posto, zbog porasta gubitaka u međunarodnom saobraćaju, kao i zbog velikih troškova za gorivo. Ova aviokompanija je saopštila da u fiskalnoj godini, koja se završava 30. juna, očekuje dobit pre oporezivanja između 50 i 100 miliona australijskih dolara, a godinu dana ranije ta dobit je iznosila čak 552 miliona dolara.Cena akcija Quantas-a na berzi u Sidneju, odmah nakon objavljivanja loših vesti, skliznula je za čak 18 procenata, tako da trenutna tržišna kapitalizacija iznosi svega 2,55 milijardi australijskih dolara.

Qantas očekuje pad dobiti od čak 90 postoAustralijska aviokompanija Qantas očekuje pad dobiti od čak 90 posto, zbog porasta gubitaka u međunarodnom saobraćaju, kao i zbog velikih troškova za gorivo.

Ova aviokompanija je saopštila da u fiskalnoj godini, koja se završava 30. juna, očekuje dobit pre oporezivanja između 50 i 100 miliona australijskih dolara, a godinu dana ranije ta dobit je iznosila čak 552 miliona dolara.

Cena akcija Quantas-a na berzi u Sidneju, odmah nakon objavljivanja loših vesti, skliznula je za čak 18 procenata, tako da trenutna tržišna kapitalizacija iznosi svega 2,55 milijardi australijskih dolara.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik