Rekonstrukcija „Kontinentala“: Pet zvezdica za 30 miliona evra

Bez autora
May 07 2012

Renoviranje hotela "Kontinental" počeće 16. jula, a kada se za godinu dana završe radovi, ovaj novobeogradski hotel sa pet zvezdica poneće naziv svetskog lanca "Kraun plaza". U novo ruho biće uloženo između 25 i 30 miliona evra, imaće pet soba više nego danas, a dobiće predsednički i "džunior svit" apartmane. Spoljašnjost hotela ostaće prepoznatljiva, ali ceo enterijer biće potpuno obnovljen. Tako će beogradska "Kraun plaza" imati ukupno 420 modernih soba, 14 kongresnih sala, dva restorana, bar i prošireni spa-centar. Kada poslednje goste isprate 15. jula, radovi će odmah početi. Sam početak rekonstrukcije označiće prelazak u "Kraun plazu". Cilj je da gosti tokom radne nedelje budu poslovni ljudi, koji učestvuju na kongresima i seminarima. A vikendom se očekuju tranzitne goste koji dolaze u obilaske.

Rekonstrukcija „Kontinentala“: Pet zvezdica za 30 miliona evraRenoviranje hotela "Kontinental" počeće 16. jula, a kada se za godinu dana završe radovi, ovaj novobeogradski hotel sa pet zvezdica poneće naziv svetskog lanca "Kraun plaza".

U novo ruho biće uloženo između 25 i 30 miliona evra, imaće pet soba više nego danas, a dobiće predsednički i "džunior svit" apartmane.

Spoljašnjost hotela ostaće prepoznatljiva, ali ceo enterijer biće potpuno obnovljen. Tako će beogradska "Kraun plaza" imati ukupno 420 modernih soba, 14 kongresnih sala, dva restorana, bar i prošireni spa-centar. Kada poslednje goste isprate 15. jula, radovi će odmah početi.

- Sam početak rekonstrukcije označiće prelazak u "Kraun plazu" - kaže za "Novosti" Živorad Vasić, direktor za hotelske projekte u "Delta rilestejt" i prvi čovek "Kontinentala".

- Ciljamo da naši gosti tokom radne nedelje budu poslovni ljudi, koji učestvuju na kongresima i seminarima. A vikendom očekujemo tranzitne goste koji dolaze u obilaske. Prema specifikaciji "Internacional hotels grupe", 120 luksuznih soba nosiće oznaku "klab levl", imaćemo predsedničke i "džunior svit" apartmane, a ostale sobe biće po standardima "Kraun plaze". Cena smeštaja u novom hotelu variraće od 140 do 170 evra.

Prema njegovim rečima, u sledećih nekoliko nedelja biće završene dve "uzorne" sobe, prema kojima će biti opremljene sve ostale, kada arhitekte "Delta rilestejt" i "Internacional" daju zeleno svetlo. Vredan inventar kojim hotel sada raspolaže popisan je u katalog. Modernim nameštajem biće opremljeno 129 soba beogradskog hotela "Park", koji takođe pripada "Delti", dok će ostatak stvari biti poklonjen ili prodat na aukciji.

- Sa "Delta fondacijom" doniraćemo televizore i krevete domovima za nezbrinutu decu, kako bi ove ustanove postale lepše - kaže Vasić.

- Zadržaćemo banket stolice, escajg i tanjire za naš ketering, a od 20. do 30. jula organizovaćemo aukciju. Svi zainteresovani moći će u hotelu da pogledaju eksponate, nakon čega ćemo im slati ponude. Na licitaciji će biti i dva koncertna klavira, kao i mnogi rariteti koji su stariji i po četiri decenije.

Nagrada

Prvi čovek "Kontinentala" Živorad Vasić dobio je nedavno i priznanje "menadžer u hotelijerstvu za 2011. godinu". Ovu nagradu dodelio mu je Međunarodni centar za razvoj turizma i ugostiteljstva SACEN, na osnovu finansijskog uspeha hotela, dobrih komentara gostiju i društvene odgovornosti.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik