Remont flote "Jat ervejza" poveren "Lufthanza tehniku"

Bez autora
Mar 25 2010

Kompanija "Jat ervejz" saopštila je danas da će motore koji pripadaju trenutno prizemljenim avionima iz njihove flote remontovati stručnjaci nemačke kompanije Lufthanza tehnik, koja je dala najbolju ponudu na završenom pregovaračkom procesu. Posle javnog otvaranja ponuda 10. marta, obavljeni su razgovori sa svim učesnicima, a ponuda kompanije "Lufthanza tehnik" proglašena je ekonomski najpovoljnijom, s obzirom na cenu, kao i tehničke uslove i garanciju. Remont motora omogućiće vraćanje u funkciju svih aviona, kako bi oni ponovo postali sastavni deo flote nacionalnog avioprevoznika i kako bi se nastavilo sa sprovođenjem mera za konsolidovanje poslovanja kompanije. Motori će biti transportovani iz Srbije u toku naredne nedelje, rok za završetak radova je 51 kalendarski dan.

Remont flote Kompanija "Jat ervejz" saopštila je danas da će motore koji pripadaju trenutno prizemljenim avionima iz njihove flote remontovati stručnjaci nemačke kompanije Lufthanza tehnik, koja je dala najbolju ponudu na završenom pregovaračkom procesu.

Posle javnog otvaranja ponuda 10. marta, obavljeni su razgovori sa svim učesnicima, a ponuda kompanije "Lufthanza tehnik" proglašena je ekonomski najpovoljnijom, s obzirom na cenu, kao i tehničke uslove i garanciju, istaknuto je u saopštenju.

Remont motora omogućiće vraćanje u funkciju svih aviona, kako bi oni ponovo postali sastavni deo flote nacionalnog avioprevoznika i kako bi se nastavilo sa sprovođenjem mera za konsolidovanje poslovanja kompanije.

Motori će biti transportovani iz Srbije u toku naredne nedelje, rok za završetak radova je 51 kalendarski dan. Ukupna vrednost posla je 5,5 miliona američkih dolara i predviđeno je da plaćanje bude po završetku radova, istaknuto je u saopštenju te kompanije.

Jat je krajem februara poslao poziv za dostavljanje ponuda i uključivanje u pregovarački postupak za popravku četiri avionska motora.

Taj poziv je bio upućen na četiri renomirane svetske kompanije iz ove oblasti - "Lufthanza tehnik" iz Nemačke, "Bedek" iz Izraela, "Snekma" iz Francuske i "NEC" iz Norveške, kao i na domaću "Jat tehniku", koja se jedina nije odazvala na poziv, podseća se u saopštenju.

Nacionalni avioprevoznik povećao je broj putnika u prva dva meseca ove godine za 3,2 odsto u odnosu na isti period prošle godine i pored globalne krize vazdušnog saobraćaja, kao i činjenice da je od ukupno 15 aviona u ovom periodu letelo najviše devet.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik