"Ryanair" povećao zaradu za 17 posto

Bez autora
Nov 02 2010

Najveći evropski avioprevoznik, irska kompanija "Ryanair", objavila je danas povećanje čiste zarade u prvoj polovini godine od 17 posto. Kompanija očekuje da će do kraja godine uspeti da poveća profit zahvaljujući rastu putničkog saobraćaja.Irski prevoznik, poznat po drastičnom smanjenju troškova poslovanja, očekuje da će njegova neto zarada na kraju ove godine biti između 380 i 400 miliona evra. Ranije je profit procenjivan na 350 do 375 miliona evra...

Najveći evropski avioprevoznik, irska kompanija "Ryanair", objavila je danas povećanje čiste zarade u prvoj polovini godine od 17 posto.

Kompanija očekuje da će do kraja godine uspeti da poveća profit zahvaljujući rastu putničkog saobraćaja. Irski prevoznik, poznat po drastičnom smanjenju troškova poslovanja, očekuje da će njegova neto zarada na kraju ove godine biti između 380 i 400 miliona evra. Ranije je profit procenjivan na 350 do 375 miliona eura.

"Ryanair" je iskoristio recesiju za širenje poslovanja na račun skupljih evropskih rivala, a najavljeno je i da će kompanija nastaviti da povećava udeo na tržištu Evrope i da će se taj trend produžiti.

Neto profit "Ryanair-a" za šest meseci od aprila do kraja septembra dostigao je 452 miliona evra, 23 posto više nego u prethodnoj godini.

Obim avionskog prevoza počeo je da raste od juna ove godine, kada je potražnja za međunarodnim avionskim transportom putnika porasla 12 posto u odnosu na isti mesec prošle godine, posle duže krize izazvane globalnim privrednim usporavanjem.

Udruženje međunarodnih avioprevoznika (IATA), koje predstavlja 230 aviokompanija, ili 93 posto ukupnog međunarodnog avioprevoza, saopštilo je da je broj letova najviše porastao na linijama u Aziji i na Bliskom istoku. U julu obim avionskog prevoza povećan je devet procenata u odnosu na isti mesec 2009. godine, dok je obim avionskog prevoza robe povećan 22,7 procenata.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik